BRUKA I SRAMOTA ZA SARAJEVO: Pogledajte koliko je prvu bebu darovao Dodik, a koliko gradonačelnik Sarajeva…

Predsjednik RS-a Milorad Dodik darovao je danas u Banjoj Luci prvu bebu rođenu u RS-u.

Majci prvorođene bebe, u ime predsjednika RS-a Milorada Dodika, uručen je zlatnik, javila je AA.

Prva beba rođena u ovoj godini u banjalučkoj bolnici je dječak. Majci prvorođene bebe, Jeleni Sredić, danas je gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić uručio zlatnik i novčani poklon od 1.000 KM.

Jelena je dječaka rodila dvadeset minuta iza ponoći, a ljekari ističu da je sve proteklo u najboljem redu. Radojičić je podsjetio da gradske vlasti već tradicionalno simbolično daruju prvorođene bebe, izrazivši nadu da će se rađati više djece.

I vršilac dužnosti direktora Univerzitetsko-kliničkog centra Banja Luka Vlado Đajić je majci prvorođene bebe u 2018. u toj medicinskoj ustanovi, uručio uime “Komercijalne banke” karticu sa iznosom od 500 KM.

Gradonačelnik Sarajeva darovao prvu bebu u 2018. godini

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka u prvim minutama 2018. godine posjetio je Pedijatrijsku kliniku Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Sretnoj majci Zineti Sinanović, koja je pet minuta iza ponoći rodila kćerku, gradonačelnik je uručio poklon bon i cvijeće, uz čestitke i želje za dug, sretan i zdrav život.

Skaka je, također, dežurnim ljekarima i sestrama Pedijatrijske klinike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu poželio sretnu i uspješnu Novu 2018. godinu, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose s javnošću Grada Sarajeva.

Tuzla: Prva beba u 2018. godini rođena dva sata nakon ponoći

Prva beba u Porodilištu Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla rođena je dva sata i 15 minuta nakon ponoći.

Sretna majka, Emina Nukić, iz Živinica, rodila je zdravog dječaka, teškog 3.600 kg. Majka i beba dobro se osjećaju, izjavila je Feni babica Mirzeta Alić.

U posljednja 24 sata u tom porodilištu rođeno je šest beba od kojih četiri dječaka.