BOSANCI NISU NI SVJESNI ŠTA IH ČEKA: Pogledajte vremensku prognozu za vikend…

Objavljena je vremenska prognoza za dane vikenda koji slijedi. Ovo je mnoge Bosance obradovalo.

Subota – pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva smanjenje oblačnosti u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U jutarnji satima, ponegdje i tokom prijepodneva, sa snijegom u centralnim, istočnim i jugoistočnim područjima Bosne i kišom u Hercegovini.

Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 4 do 9, a najviša dnevna od 1 do 6, na jugu od 8 do 12 stupnjeva.

Nedjelja – pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa snijegom i kišom, a u Hercegovini kiša. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima padavina postepeno prestaju i slabe. U drugom dijeli dana razvedravanje u Hercegovini, Posavini, Krajini i na jugozapadu Bosne.

Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu od 4 do 8, a najviša dnevna od -2 do 4, na jugu od 5 do 10 stupnjeva.

Meteorolozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda objavili su vremensku prognozu za dane predstojećeg vikenda, a kako piše, očekuju se padavine.

U subotu pretežno oblačno vrijeme. Tokom poslijepodneva smanjenje oblačnosti u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U jutarnji satima, ponegdje i tokom prijepodneva, sa snijegom u centralnim, istočnim i jugoistočnim područjima Bosne i kišom u Hercegovini. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 4 do 9, a dnevne od 1 do 6, na jugu od 8 do 12 °C.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa snijegom i kišom, a u Hercegovini kiša. Tokom poslijepodneva i u večernjim satima padavina postepeno prestaju i slabe. U drugom dijeli dana razvedravanje u Hercegovini, Posavini, Krajini i na jugozapadu Bosne.

Jutarnje temperature od -3 do 2, na jugu od 4 do 8, a dnevne od -2 do 4, na jugu od 5 do 10 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

N1