BLAM GODINE: Pjevačica snimljena dok je usred revije hvatala voditelja za…! (VIDEO)

Ruska pjevačica Julija Berg preko noći je postala zvijezda kada se pojavio snimak na kojem djeluje kao da ona rukom zadovoljava TV voditelja Dmitrija Torina.

Kratki video koji je snimljen mobilnim telefonom na modnoj reviji u Moskvi je odmah postao hit na internetu. Ono što je sigurno je da je Julijina ruka ispod kaputa i blizu Dmitrijevog međunožja, a da li je zaista bilo bezobrazne “akcije” procijenite sami.

– Tu nije bilo ručnog zadovoljavanja, ne vjerujte tračevima – poručila je Julija, ali mnogi joj ipak nisu povjerovali.

Telegraf.rs

U flaširanoj vodi najpoznatijih svjetskih brendova pronađene čestice plastike

Testiranje koje su naučnici sa državnog Univerziteta Fredonia u New Yorku proveli na 10 brendova flaširane vode pokazalo je da svi uzorci sadrže sitne čestice plastike. Još uvijek nije poznato da li je konzumacija sitnih čestica plastike štetna po zdravlje, piše BBC.
Naučnici su testirali 250 boca kupljenih u devet različitih zemalja. Istraživanje koje je pokrenula organizacija Orb Media pokazalo je da u prosjeku jedan litar flaširane vode sadrži 10 čestica plastike, a svaka je bila veća od debljine ljudske dlake.

“Plastiku smo pronalazili u svakoj boci i svakom brendu. Ne želimo upirati prstom ni u koga, ali želimo pokazati da je plastika prisutna svuda i da je postala materijal koji prodire u sve pa čak i vodu, kao i sve one osnovne proizvode koje konzumiramo svaki dan”, rekla je Sherri Mason, profesorica hemije koja je vodila ovo istraživanje.

Kompanije čiji su proizvodi korišteni u ovom istraživanju rekle su za BBC kako posluju u skladu s najvišim standardima.

Komentarišući rezultate profesorica Mason je rekla kako rezultati nisu katastrofalni, ali su zabrinjavajući.

Ona je prošle godine čestice plastike pronašla i u uzorcima vode sa česme, a drugi istraživači su čestice plastike uočili u morskim plodovima, pivu, morskoj soli pa čak i zraku.

Trenutno nema dokaza da je konzumiranje sitnih čestica plastike štetno po zdravlje. Stručnjaci ovaj problem još uvijek istražuju.
Klix.ba