Bio je srećno oženjen i imao devetero djece, a onda je posjetio doktora i otkrio da uopćte NE MOŽE DA IMA DJECU. Ono što je slijedilo je PRIČA ZA SEBE!

Marokanac iz gradića Sidi Slimanea verovao je da je otac devetoro dece, sve do trenutka kada je zbog ciste na testisu posetio urologa i saznao bolnu istinu
Marokanac, čije ime nije navedeno, podneo je zahtev za razvod braka zbog dugogodišnje prevare žene nakon što je otkrio da ni jedno od devetoro dece nije njegovo. Njegov svet se srušio kada su mu doktori otkrili da je skoro ceo život sterilan i da ne može da ima decu.
Marokanac iz gradića Sidi Slimanea verovao je da je otac devetoro dece, sve do trenutka kada je zbog ciste na testisu posetio urologa.
On je uradio brojne analize u vezi sa sterilnošću i došao do bolne spoznaje.
Marokanac i njegova supruga venčali su se 1983. godine, a kako je u izjavi za list Al-Massae rekao, sumnjao je da ga žena vara, ali nije ni sanjao u kolikoj meri je “šarala” krajem.
On je podneo zahtev za razvod a tražio je i da ga sud oslobodi svih roditeljskih obaveza. Deci tako preti opasnost da postanu siročići jer se u Maroku zbog preljuba završava u zatvoru.
Telegraf.rs

U Tuzli od posljedica srčanog udara preminuo dr. Adnan Delibegović

Od posljedica srčanog udara u Tuzli je danas u 55. godini preminuo ugledni ljekar dr. Adnan Delibegović, specijalista radijacijske onkologije u Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla.

Donedavno je obnašao dužnost načelnika Klinike za onkologiju i radiologiju, dok ga je smrt zatekla na dužnosti šefa Odsjeka za teleterapiju.

Dr. Delibegović bio je prvi direktor Centra za palijativnu njegu u bolnici Slavinovići, osnovanog 2003. godine uz njegov angažman i pomoć i podršku Humanitarne organizacije Sisters of the cross and passion iz Leedsa.

Vijest o smrti dr. Delibegovića šokirala je brojne zdravstvene radnike u Tuzli, ali i sve one koji su poznavali ovog vrsnog ljekara i humanistu.

Njegova iznenadna smrt težak je gubitak za Univerzitetsko klinički centar Tuzla, njegove radne kolege, rodbinu i prijatelje.

Vrijeme i mjesto sahrane dr. Adnana Delibegovića bit će objavljeni naknadno.
Klix.ba