“BIO JE NAJVEĆI GOSPODIN U MAHALI” Krvavi zločin na Soukbunaru, žena zarila nož mužu u srce…

Sarajevska policija privela je pedesetšestogodišnju Merziju Delalić iz Sarajeva zbog sumnje da je sinoć, deset minuta iza ponoći, nožem ubila svog godinu starijeg muža Seada Delalića.

Zločin se dogodilo u porodičnoj kući na Soukbunaru.

Ubistvo se dogodilo u ulici Dr. Jusufa Tanovića, u naselju Soukbunar u sarajevskoj općini Centar.

Iz MUP-a je potvrđeno da im je deset minuta iza ponoći prijavljeno da je došlo do povrede osobe oštrim predmetom, nakon čega su na mjesto događaja odmah izašli pripadnici policije.

– Na mjestu događaja je zatečena ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, tokom pružanja pomoći povrijeđenoj osobi S.D. koji je zadobio povredu ubadanjem oštrim predmetom u predjelu lijevog dijela grudnog koša. Na mjestu ubistva je zatečena i njegova supruga M.D. rođena 1962. godine iz Sarajeva,  koja je policajcima rekla da se posvađala sa mužem te da je došlo i do fizičkog naguravanja tokom kojeg ga je ona povrijedila oštrim predmetom. Povrijeđeni je prevezen u Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, gdje je tokom ukazivanja ljekarske pomoći podlegao od zadobijenih povreda – naveli su iz policije. 

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je izašao na mjesto događaja i rukovodio uviđajnim radnjama, zajedno sa pripadnicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i vještakom sudske medicine.

MJEŠTANI sarajevskog naselja Sokbunar u kojem je sinoć Mersija Delalić nožem usmrtila svoga supruga Seada šokirani su i, kako tvrde, ne mogu da vjeruju da se nešto tako strašno dogodilo u njihovom komšiluku.  Niko od njih u noći nije ništa čuo ni vidio, te su o tragediji doznali tek po dolasku ekipe Faktora na mjesto događaja.

Kako su tom izvoru izjavile prve komšije supružnika Delalić, nekih velikih problema između njih nije bilo.

Sead Delalić je radio kao konobar u jednom poznatom restoranu u Sarajevu već dugi niz godina, a njegove komšije o njemu govore samo najbolje.

– Mnogo mi je žao zbog onoga što se dogodilo. Bio je on divan čovjek, često sam mu govorio da je najveći gospodin u mahali, tako ga je bilo lijepo vidjeti u odjelu i kravati, uvijek je bio sređen. Često je i mene pozivao da mu budem gost u restoranu u kojem radi. Velika je ovo tragedija – izjavio je jedan od njegovih komšija.

U POSLJEDNJE VRIJEME, tvrde, Sead je bio sklon alkoholu pa su se mogle često čuti svađe bračnog para. Mersija je navodno radila u preduzeću ZOI'84, a u sukobe sa suprugom je ulazila zbog njegove sklonosti alkoholu.

– Sinoć sam glasno čula njegov glas, kao da je svađa bila, ali nisam vidjela ni policiju niti bilo šta. Strašno je sve ovo – izjavila nam je komšinica.

Bračni par Delalić je živio u porodičnoj kući, a na spratu iznad njih stanuje Seadova majka, kao i njegov brat sa suprugom.

Sead i Merzija imaju i sina koji živi u inostranstvu.

doznajemo.com