BAHATOST KAKVU NISTE VIDJELI! Vozač kamioneta namjerno udario na motociklistu jer mu je ovaj svirao (VIDEO)

Zapravo je vozač dvotočkaša samo hteo da mu signalizira da izlazi iz svoje trake

Bahatih i bezobraznih vozača ima svuda u svetu. To pokazuje i priloženi video.

Najgora stvar zapravo je kada umesto da prihvate grešku, naprave još veću, koja bi mogla da bude i kobna. To je uradio i vozač kamioneta koji očigledno nije mogao da se pomiri sa tim da nekontrolisano vozi kroz kružni tok, pa se odlučio za još drastičniji potez. Na svu sreću, izbegnuta je veća nesreća, a bahati vozač je nonšalantno nastavio da vozi i ubrzo nestao.


Telegraf.rs

Hana Galijašević iz Velike Kladuše primljena na Harvard, Yale i Princeton

Osamnaestogodišnja Hana Galijašević iz Velike Kladuše osvojila je stipendije za pet prestižnih univerziteta u Sjedinjenim Američkim Državama na koje je aplicirala, objavio je njen otac Husein.
Kako je naveo ponosni tata, Hana je osvojila stipendije za Harvard, Yale, Princeton, Amherst i Colgate. Inače, Harvard, Princeton i Yale su tri najprestižnija američka univerziteta.

“Krajem augusta počinju predavanja. Treba se pripremiti. Bravo kćeri”, poručio je Husein Neno Galijašević.

Inače, Hana je krajem prošle godine na završnom turniru šampiona općeg znanja održanom u New Havenu na Univerzitetu Yale osvojila čak 14 medalja od ukupno 17 koje su se dodjeljivale. Kući je donijela tri zlatna i 11 srebrnih priznanja u konkurenciji 1.100 takmičara iz 50 zemalja.

Zanimljivo je i da je na ovo takmičenje otišla zahvaljujući porodici i donatorima u okviru kampanje GoFundMe. Hana je i koordinatorica Asocijacije srednjoškolaca u BiH koja je širom BiH organizovala akcije prikupljanja novca za njen odlazak u SAD.

S obzirom da su joj se otvorila nevjerovatna vrata prestižnih univerziteta, ostaje da vidimo šta će izabrati kao svoju buduću adresu i lokaciju studiranja.

Klix.ba