Akcija spašavanja na -17 (BRAVO MOMCI)

23.45

Prema posljednjim informacijama s terena, spasioci iz Novog Grada uspjeli su se probiti do lokacije na kojoj je nekoliko sati, na temperaturi od minus 17 stepeni, boravilo troje Sarajlija.

– Njima su pukle obje gume na automobilu nakon što su na makadamskom putu naletjeli na kamen, a udaljeni su 12 kilometara od Kalinovika. Dvoje njih je u dobrom stanju, ali jedan mladić se vidno trese i potražit ćemo pomoć ljekara – kazao nam je Fahrudin Dobrača.

22.47

Tri osobe ostale su u snijegu kod mjesta Bojići na području općine Kalinovik, a u akciju spašavanja krenula je ekipa GSS Novi Grad iz Sarajeva.

Prema riječima Fahrudina Dobrače, apel za pomoć dobili su preko društvenih mreža.

– Tri mlađe osobe, koje studiraju u Mostaru, krenule su ka Sarajevu, ali su stale na putu zbog blokade na Ivanu. Neko od njih se dosjetio da krenu preko Konjica i Kalinovika. Međutim, imali su nezgodu, pukla im je guma i sletjeli su s puta u mjestu Bojići. Sada im auto i ne radi, promrzli su, pothlađeni i idemo da ih evakuiramo – pojašnjava Dobrača.

Tročlana ekipa spasilaca GSS Novi Grad stigla je do Kalinovika i kreće se prema lokaciji na kojoj se nalazi troje Sarajlija.

Zemun: Zvala policiju zbog napada, nakon nekoliko dana muž se vratio i upucao je

U cvjećari “Nena” u Karađorđevoj ulici u Zemunu, Saša S. (41) ispalio je nekoliko metaka iz pištolja u vanbračnu suprugu Marinu M. (29), a zatim je pucao u sebe .

Kako “Kurir” saznaje, njih dvoje su živjeli u vanbračnoj zajednici, a Saša S je i ranije bio nasilan prema njoj i zbog toga je imao zabranu prilaska.

Prije nekoliko dana on je došao kod Marine u cvjećaru na groblju na Bežanijskoj kosi u kojoj je odrađivala otkazni rok.

– Marina je tada pozvala policiju jer se uplašila. Poslali su patrolu i obavili razgovor sa njima – ispričala je za “Kurir” vlasnica cvjećare u Zemunu.

– On ju je nedavno pretukao. A danas, pred kraj radnog vremena, samo što sam izašla iz cvjećare i krenula kući pojavio se. Uletio je unutra i počeo da puca – rekla je.

Iz Hitne pomoći rečeno je da su dvije osobe prevezene u Urgentni centar na reanimaciju.

Avaz.ba