“A sada ću ubiti tvoju mamu!” EDIN A. UBIO NJEMICU ZA KOJU JE BIO OŽENJEN `ZBOG PAPIRA`…

Edin A., rođeni Bosanac, koji je u petom mjesecu prošle godine brutalno ubio svoju bivšu suprugu, Njemicu, Michelle E. (35) u njemu stanu u ulici An der Wildbahn (Berlin, Njemačka), pred sudom u Berlinu priznao je ovaj zločin. Tvrdi da se kaje za ubistvo, da “ne zna” šta mu je bilo u tom trenutku. Pognute glave izrekao je svoje priznanje ubistva koje je prije nešto manje od 8 mjeseci šokiralo javnost!

“Ubica iz Heiligenseea”, kako su ga nazvali njemački mediji, danas 33-godišnji Edin, uprkos skrušenoj sadašnjoj pojavi na sudu, očito je dobro isplanirao zločin.

U četvrtak 18. maja prošle godine ubio je tri godine stariju svoju bivšu suprugu ubodom oštrim nožem u vrat.

Prethodno, što je možda i najjeziviji detalj zločina, on je oteo 12-godišnjeg sina Michelle.

Vezao ga je u jednoj nadstrešnici i uzeo njegove ključeve kako bi mogao ući u žrtvin stan.

Odlazeći, dječaku je poručio: “A sada ću ubiti tvoju mamu!”

To je i učinio, a potpom se skrivao dva dana. Pokrenuta je velika policijska akcija, i na kraju je savladan u subotu navečer u Neuköllnu.

Policija ga je locirala zahvaljujući signalu ukradenog mobilnog telefona, kojeg je uzeo od Michelle. Telefon koji je prethodno bio isključen dvije godine, ponovo je aktiviran upravo od Edina.

Da je zločin itekako bio planiran svjedoči i to da je Edin prijetio žrtvi mjesecima prije ubistva – nakon što ga je ona početkom prošle godine izbacila iz stana. Nakon toga je Edin živio praktično kao beskućnik – u ukradenom autu, među ljudima iz sličnog miljea. Dan prije zločina, on je u razgovoru putem Fejsbuka najavio bivšem komšiji: “Sutra ću uraditi nešto za što će se čuti…”

Edin A. navodno je oženio Michelle zbog njemačkih papira. Ona ga je voljela, ali je odlučila prekinuti vezu nakon što se pokazalo da je on “bolesno ljubomoran”, da je želio prekinuti sve njene društvene kontakte i tukao je 12-godišnjaka.

doznajemo.com