12-GODIŠNJA EMINA ŠOKIRALA CIJELU ZEMLJU: Imala sam sa njim odnos, nije bilo u krevetu…

Danas dvadesetogodišnju Eminu V. roditelji su zbog sramote, nakon što se upustila u intimne odnose sa 12 godina ispisali iz državne škole u Beogradu i prebacili u privatnu. Ostala je izolovana… Dok je gledala vršnjake kako se igraju u parku, ona je gledala u starije muškarce.

– Privlačilo me je to, iako sam znala da je bolesno. Taj osjećaj je počeo vrlo rano da se javlja, još dok sam kao manja posmatrala odrasle parove na ulici, pa čak i moje roditelje – počinje priču Emina za beogradski Telegraf, posramljeno, ali opet prihvatajući svoju grešku.

A onda je najednom počela da posmatra dječake u odjeljenju i razmišlja sa kim bi to moglo da se desi.

– Moji vršnjaci bili su još nezreli, na licu im se vidjelo da prstom ne bi pipnuli nijednu od nas. Takođe sam se neprestano mjerkala sa drugim djevojčicama u razredu – iskreno priča Beograđanka.

Po njenoj priči, bila je markantna crnka, krupnije građe, i već u tom dobu dobijala je atribute žene. Počela je da se šminka vrlo rano, krijući od mame puder i maskaru među knjigama. Kako kaže, stariji dječaci od 15, 16 godina su je “mjerkali” i to joj je prijalo itekako. Htjela je to da učini. Sa nekim. Ne bilo kim, ali nije imala predstavu ko bi to mogao da bude.

– Bilo je to sa Nenadom – iznenada je otkrila Emina – Bio je mnogo zgodan, ne mnogo stariji, on 16, ja 12, upoznali smo se na utakmici… Bio je okorjeli Zvezdaš, pomalo bahat, i to me je privuklo – sa nezadovoljstvom uz cigaretu, priča Emina.

– On je bio nečiji drugar, slučajni prolaznik, nisam ga viđala ranije – nervozno gasi cigaretu – I bilo je užasno, ne znam ni kako se to desilo, ali poslije tog prvog puta ja sam nastavila da se viđam s njim. Povremeno, kada je on htio, kada je imao vremena. Navaljivao je na kojekakve gluposti, bludničenja i “oralno“, a bila sam klinka, zanesena – priča Emina, i sa nekim povjerenjem nastavlja priču još detaljnije.

– Taj prvi put nije bilo ni u krevetu, već na Kalemegdanu. Tada su se mnogi tamo krili, ali stariji parovi, ja sam bila dijete, nedefinisano i dezorijantisano – priča ona i dodaje da je poslije toga imala osjećaj kao da je učinila nešto najprljavije, a kao i svako dijete sanjala je o princu.

– Ne znam šta se desilo i kako je sve krenulo naopako. Nisam željela da mi život tako izgleda, ali tada me je to zanimalo, da ne kažem opterećivalo. Poslije sam se godinama kajala – nastavlja Emina.

– Kažu da djevojčice koje imaju intimni odnos, kasnije postanu nimfomanke i devijantne ličnosti. Kod mene se desilo obrnuto – postala sam mnogo povučena – uvjerava nas ona.

S njim je bila u nedefinisanom odnosu sigurno godinu dana, mučila je sebe, krila se od roditelja. Nekada je mislila da se čak i zaljubila.

– Naravno da me je ostavio kada su mu dosadile sve te igrice, a ne sumnjam i da je uporedo bio sa drugima – ne čekajući da je pitamo odgovara.

Kada su prekinuli sve kontakte, ona je imala samo 13. Zamislite 13 godina, a već je proživjela i prvi odnos, i zaljubljivanje i povremenu intimnu varijantu. Sve ono što dosta djevojaka ne može da podnese ni u zrelijem dobu.

Kada smo je pitali kako je to uticalo na njeno kasnije ponašanje i odnos prema muškarcima, rekla je da misli da nije imalo velikih posljedica.

– Nije uticalo u smislu da postanem, ne daj Bože, zavisna od toga, ili da zaglavim u pros*ituciji. Poslije njega nisam spavala ni sa kim dvije godine – kaže Emina i dodaje da ne zna šta ju je obuzelo u tom periodu…

Ne može sve da pripiše pubertetu i negdje se pomirila da je tako moralo biti.

– Zaista ne znam. Krivo mi je zbog svega, ali ne mogu da se osuđujem više, godinama sam to radila, i vrijeme je da počnem da živim normalno, pa čak i da normalno progovorim o tome, kao sada – kajući se priča Emina vjerujući da ova njena ispovijest može da pomogne drugim djevojčicama koje razmišljaju o odnosima u tako ranom dobu.

Sada živi odvojeno od svojih, jer kako kaže, njhovi putevi su odavno krenuli u drugačijim pravcima. Čuju se i posjećuje ih, ali život s njima odavno nije mogla da zamisli. Žao joj je zbog majke, a oca i ne želi da viđa.

Nema dečka, ne zbog trauma iz prošlosti, jer je to kaže prebrodila, već tvrdi da je zato što nije našla osobu…