Srpski đaci u Srebrenici uradili nešto sramotno djevojčici s hidžabom

Desetero učenika srpske nacionalnosti presrelo je i maltretiralo učenicu koja je nosila hidžab, tražeći od nje da “skine maramu s glave”.

Direktor Humanitarne organizacije “Dobro” Adnan Delić prenio je na svom Facebook profilu apel majke napadnute djevojčice.

– Esselamu alejkum, Adnane, izvini ako ti smetam, ali ja znam koliko je tvoje srce vezano za Srebrenicu i koliko suosjećaš s nama. Tako da imam potrebu da i ovo znaš. Danas (četvrtak, 20. februar 2020.) poslije škole moja Ferisa kći, ona pokrivena, napadnuta je od srpskih učenika, muških. Prvo su je provocirali zbog toga što je pokrivena, a onda su je na putu prema kući zaustavljali i maltretirali. Njih deset je okružilo i napadalo ne dajući da ide kući. Sada uviđaj vode policija i socijalni radnik. Eto, vidi i sam šta naša djeca iz dana u dan proživljavaju, a i mi roditelji s njima – naveo je Delić.On je objavio i cenzuriranu fotografiju djevojčice.

– Dok mi slušamo, a mediji svakodnevno prenose vijesti o voždu iz Laktaša, ima li iko da čuje vapaj djece i roditelja iz manjeg bh. entiteta? Pitanje djevojčice F. S. i njenih roditelja nije samo njihov problem nego problem svih nas! Ko je sljedeći na redu!? – napisao je u statusu Delić.

Cijeli slučaj je prijavljen policiji.