Džaferović: ŠTA JE SRBI, šta hoćete od mene, znam ja ŠTO VAMA SMETAM

Džaferović je odgovorio negirajući takve navode, nazvavši ih nebuloznim. “Srbijanska obavještajna služba je, po mnogo puta viđenom receptu, preko režimskih beogradskih medija Novosti i Tanjuga ponovo plasirala gomilu neistina o meni. Ovaj put je riječ o nebuloznom pokušaju da me se dovede u vezu s Iranom.

Pojedini srbijanski mediji ubijenog iranskog generala Qaseema Souleimanija pokušavaju određenim insinuacijama povezati sa članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem.
U Tanjugovom tekstu, pozivajući se na pisanje Novosti, ističu da se Džaferović navodno tokom rata susreo sa Souleimanijem. Pozivaju se na navodne diplomatske izvore u Sarajevu.

Navodi da se pri tome reciklira stara, davno raskrinkana laž velikosprskih propagandista o navodno počinjenim ratnim zločinima.

“Sam sadržaj objavljenih tekstova, u potpunosti satkanih od neistina, ne bi zaslužio nijedno slovo reakcije da nije riječ o poruci koja mi se preko režimskih srbijanskih medija šalje kao članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Očigledno je da predstavljam branu još živoj velikosrpskoj ideologiji, jer stalno govorim istinu o agresiji, zločinima i genocidu, koja im se ne dopada i koju svojom propagandom nastoje izmijeniti. Ta ideologija nije digla ruke od Bosne i Hercegovine i ovakvim udarima pokušava ušutkati bošnjačke političare te oslabiti pozicije države BiH, i posebno bošnjačkog naroda. Novi propagandni udar iz Srbije neće me spriječiti da nastavim iznositi istinu i dosljedno se borim za interese Bosne i Hercegovine”, zaključuje se u reakciji.