TUŽNA VIJEST ZA CIJELU BiH: Pogledajte gdje je preminuo momak od povreda zadobivenih prilikom sječe drva…

Uslijed povreda koje je zadobio prilikom sječe drva, preminuo je 26-godišnji A. B. iz Hadžića. Teške povrede grudnog koša zadobio je na lokalitetu Crna rijeka kod Hadžića, a preminuo je u Kliničkom centru Sarajevo.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo. Uviđaj je obavljen danas.

Tijelo nastradalog prevezeno je u prosekturu Bare. Tamo će biti izvršen vanjski pregled tijela, a ukoliko bude potrebe i obdukcija.

Policija je informacije o povrijeđenom dobila od Službe hitne medicinske pomoći iz Hadžića.

POGLEDAJTE ŠTA SE JOŠ DANAS DOGODILO:

Epilog napada na mladost Banovića: Tekla mi je krv iz vrata, imam četiri šava na rani i idem na previjanje

Dvojica mladića lakše su povrijeđena u bombaškom napadu na banovićku diskoteku “QM”, na Trgu Alije Izetbegovića.

Eldara Softića, mladića iz naselja Mušići, krhotine stakla su nakon eksplozije pogodile u vrat, dok su Kenana Zjenilovića ljekari pregledali zbog oštećenja bubne opne usljed detonacije. Obojica mladića su nakon ukazane pomoći puštena na kućno liječenje.

– Nakon eksplozije došlo je do opće panike u diskoteci. Popucala su i stakla na stolovima, što govori da je eksplozija stvarno bila prejaka. Gosti u diskoteci u prvi mah nisu shvatili šta se dogodilo, a jedino ja među njima imam neku povredu. Staklo mi je isjeklo rukav na jakni, a povrijedilo mi je i vrat. Imam četiri šava, primio sam serume i opet se moram javiti na previjanje. Za mjesec dana uklonit će mi konce – kazao je za “Avaz” Eldar Softić, koji nije pristajao na fotografiranje, ne zato što se plaši nekog nego jednostavno što to ne želi.

Naveo nam je i da ima fotografije na kojima se vidi kako mu je tekla krv iz rane neposredno nakon povređivanja.

Inače, Eldar Softić je sin Nijaza Softića, vijećnika SBB-a u Općinskom vijeću Banovići, koji je zabrinut zbog događaja u subotu uvečer, uostalom kao i mnogobrojni građani Banovića. Ipak, niko od građana nije želio javno govoriti o bombaškom napadu, koji je se ujedno kvalifikuje i kao napad na mladost Banovića.

Podsjetimo kako je načelnik općine Midhat Husić iskazao svoju zabrinutost, pogotovo što se eksplozija dogodila u trenutku kada je imenovana nova Vlada TK, a smijenjena dosadašnja s Begom Gutićem na čelu.

Naveo je i kako SDA u Banovićima ostaje jedinstvena te da su jutros održali sjednicu OO SDA, a nakon toga otišli na zajedničku kafu u diskoteku “QM”.

Avaz