Stiže velika promjena vremena: Stiže snijeg, ovog dana će početi da pada

Slab snijeg padat će u četvrtak na bosankohercegovačkim planinama, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda uz pojašnjenje da će u ostatku zemlje padati slaba kiša. Temperature će, pak, i dalje biti visoke, osobito toko utorka i srijede. Kakvo vrijeme nas očekuje u predstojeća četiri dana, pročitajte u nastavku.

U utorak pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne kiša se očekuje u Krajini i Posavini a do kraja dana ili u večernjim satima i u ostatku Bosne. Vjetar slab do umjeren na zapadu Bosne i u Hercegovini jugozapadni, uz postepeno skretanje, krajem dana, na sjeverni, a u ostatku Bosne sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 6 do 11, na jugu od 10 do 14, a dnevna od 14 do 20, na od 20 jugu do 24 °C.

U srijedu oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne se očekuje kiša. Prijepodne uglavnom bez padavina. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu od 10 do 14, a dnevna od 8 do 14, na jugu od 18 do 22 °C.
U četvrtak oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje se očekuju povremena i slaba kiša, a na planinama slab snijeg. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 10 do 15, a dnevna od 6 do 12, na jugu od 12 do 16 °C.

U petak u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovin pretežno vedro. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 7 do 13, a dnevna od 6 do 11, na jugu od 12 do 18 °C, saopćeno je.