Pogledajte kako je odvjeden Dario Delibašić

Dario Delibašić, kojeg su policijski službenici MUP-a KS jučer priveli, oko podne je doveden na saslušanje u prostorije Tužilaštva Kantona Sarajevo. On je tokom privođenja odjećom pokrio svoje lice zbog prisustva većeg broja fotoreportera.

Prethodno je bio podvrgnut kriminalističkoj obradi u prostorijama MUP-a. Nakon što ga sasluša postupajući tužilac za njega će eventualno biti predložen pritvor ili druge mjere.

Otmica se dogodila 17. aprila u navedenom naselju kada je grupa naoružanih razbojnika presrela žrtvu koji se nalazio u Golfu 6. Prijeteći vatrenim oružjem izveli su ga iz vozila, svezali i držali zarobljenog do narednog dana kada su ga ostavili u sarajevskom naselju Otoka. Od njega su tražili milion KM.

Kako smo danas objavili, sin legendarnog košarkaša Mirze Delibašića već je osuđen u Italiji na šest godina zbog trgovine drogom.

Teretilo ga se da je bio član kriminalne grupe koja je drogu prebacivala na relaciji Beograda, BiH, Hrvatske do Italije. Delibašić je osuđen u odsustvu, ali nije izdržavao zatvorsku kaznu jer BiH s Italijom nema sporazum o izručenju osuđenih osoba.