NAKON ŠTO JE ODBIO BIH, JOZI ŠIMOVIĆU POČEO PAKAO| Sve ide nizbrdo: Da li je ovo zaslužio…

Jozo Šimunović, stoper škotskog Celtica, odbio je nastupati za fudbalsku A reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Šimunović je to napravio iako je prošle godine dobio pozitivan odgovor iz FIFA-e na zahtjev o promjeni sportskog državljanstva.

Stoper koji je u redove škotskog prvaka prešao 2015. godine iz zagrebačkog Dinama, ranije je nastupao za Hravtsku, prošle godine pojavio se na okupljanju Zmajeva pred kvalifikacione mečeve protiv Kipra i Gibraltara, ali nije debitovao za naš tim.

Već tada bilo je jasno da nešto ne štima, a definitivna potvrda da ne želi igrati za BiH stigla je pred prijateljske mečeve protiv Bugarske i Senegala, kada je selektoru Robertu Prosinečkom rekao NE.

U posljednje vrijeme Šimunović ne pruža dobre partije ni u dresu Celtica, te je stoga na tapetu navijača škotskog velikana, koji, komentarišući igre svoga kluba najveće zamjerke imaju na nastupe nesuđenog Zmaja, te se nadaju da će već u ljetnom prijelaznom roku napustiti Glasgow.

Menadžer Brendan Rodgers neće računati na Šimunovića u narednoj sezoni, koji već može pakovati kofere i spremati se za “bijeg” iz Škotske.

Osim toga, pravi i istinski navijači, kakvi su definitivno legendarni navijači Celtica, ne vole igrače poput Šimovića, koji igraju za novac i interes, a ne iz ljubavi.

Već tada bilo je jasno da nešto ne štima, a definitivna potvrda da ne želi igrati za BiH stigla je pred prijateljske mečeve protiv Bugarske i Senegala, kada je selektoru Robertu Prosinečkom rekao NE. U posljednje vrijeme Šimunović ne pruža dobre partije ni u dresu Celtica, te je stoga na tapetu navijača škotskog velikana, koji, komentarišući igre svoga kluba najveće zamjerke imaju na nastupe nesuđenog Zmaja, te se nadaju da će već u ljetnom prijelaznom roku napustiti Glasgow.

zmajevibih7.blogspot.com