MLADA PJEVAČICA PROGOVORILA O RUŽNOJ STRANI ESTRADE ‘Menadžer ostane sjediti i piti čaj, a ja idem gore u sobu'…

Pjevačica poznata kao jedan od bivših vokala ‘Teške industrije’, atraktivna Splićanka Maja Bajamić, u petoj sezoni showa ‘Tvoje lice zvuči poznato’ odlučila je pokazati sve svoje talente, piše Dnevnik.hr.

– Bilo kakva vezivanja za bilo kakav dugoročan ugovor, davanje svog potpisa, a time i potvrde da ćeš biti na nivou sljedećih nekoliko godina, u današnje vrijeme, kad se veže uz umjetnost, nema smisla. Zato sam od početka svoje karijere slobodnjak. Ne mogu sebe pogledati u ogledalo i reći: Da, ja ću sljedećih pet godina raditi to, to i to – objašnjava Maja zašto više nije članica Teške industrije.

Dodaje da u projekte ne ulazi zbog novca.

– Pjevala sam i na kruzerima kad nije bilo prilike da pjevam u svojoj zemlji – dodala je, pa progovorila o ružnoj strani estrade, o očekivanjima i situacijama kroz koje prolaze mlade i zgodne žene.

– Tu sam došla sama, sa svojim koferom i to je bilo – Bože pomozi. Vrlo je teško, puno nemorala, jako puno droge. Imala sam trenutaka kad je bilo ono, doslovno jedna pašteta za cijeli dan, bilo je dana kad nisam imala za kruh – doslovno, ali uvijek sam bila dostojanstvena u tome i nikad nisam željela podleći ičem trećem, petom, desetom, da bi se moja uspješnost ostvarila odmah. Vrlo se ružne konstrukcije rečenica koriste u tom svijetu, na vrlo sirov način, i ono što je najgore – jako puno objektiviziranja jedne osobe u tijelu žene, što je mene osobno izluđivalo, priča Bajamić.

Nastavila je, rekavši da je bila oštra i sirova kad su joj nudili nemoralne ponude.

– Sjedim sa svojim menadžerom, traži se od mene da odem u sobu, studio s tom osobom, ja imam 19 godina i radim svoj posao pošteno, studiram. Dođem tamo puna poleta i života i sad je taj dio gdje ćemo mi nešto. Menadžer ostane sjediti i piti čaj, a ja idem gore u sobu. To su situacije u kojima bi mi život prošao… Situacije u kojima sam bila izravna, u glavu: Žabo ružna, što ti misliš? Što ti sebi dopuštaš?. Imala sam takvih scenarija u životu… – otvorena je bila Maja Bajamić.

Tražili su, kaže, i novac da bi sudjelovala u nekim festivalima.

– To je gadljivo – zaključila je, piše Dnevnik.hr.

jutarnji.hr/dnevnik.hr