LEPA BRENA ŠOKIRALA ESTRADU| Javno otkrila: Pogledajte šta radi kad je sama kod kuće…

Lepa Brena priznaje da je u svom domu obična domaćica koja skoro svakog dana drži kutlaču u ruci.

– Ja sam mama koja vodi računa o tome da kuća bude topao dom, da moja djeca imaju dobru kućnu atmosferu.

Brinem o njihovom ručku, oni znaju da u meni imaju nekoga ko brine za njih i ima razumijevanje za njihove dobre i loše stvari. Boba i ja u kući nismo zvijezde, već obični ljudi.

Sjedimo, pijemo kafu, jedemo, spavamo kao i svaki čovjek. Gledam da svakog septembra imam dobar ajvar i turšiju, što moja djeca najviše vole. Ja sam zadužena za zimnicu u našoj kući. Možda bi ljudi koji misle da živimo drugačije trebalo da dođu kod nas i vide da to nije život Kardašijanovih i da mi ne glumimo – završava Brena za Kurir koja je nedavno predstavila prvu epizodu dokumentarnog filma „Godine Slatkog greha“.

Kako je Lepa Brena dobila nadimak koji je proslavio: Za sve je kriv košarkaški trener

Jedna od najvećih zvijezda bivše Jugoslavije zasigurno je Lepa Brena, ali rijetko ko zna kako je od imena Fahreta dobila nadimak koji ju je proslavio.

Naime, ona je taj nadimak dobila još u srednjoj školi, 1975. godine, a za sve to je kriv njen košarkaški trener.

– U tom periodu počela sam aktivno da treniram košarku. Na košarkaškom terenu je i nastao moj današnji nadimak Brena. Nadimak mi je dao moj tadašnji košarkaški trener, Vlada Bajer. Treneru je bilo komplikovano da me doziva: “Fahreta, Fahreta!” Igrala sam centra ili beka. Moje kolegice bile su Mila, Kata… Sve neka kratka imena. I kaže on meni: “Ja ću tebe zvati Brena”. Ja kažem: “Ko je ta Brena?!” Kao prvo, glupo ime. Mislim, od svih imena koja su mogla biti ljepša – otkrila je Brena u jednom intervjuu.

– U Bosni to je bio sinonim za lijepu djevojku. Uvijek sam voljela da se ističem, da se izborim za svoje mjesto pod suncem. Ma, bila sam kao šilo! Zato sam se i našla pod košem, s loptom u rukama. Tu je došao do izražaja i moj smisao za realnost. Shvatila sam da nisam dovoljno talentovana za košarku i da će uvijek biti boljih od mene, koje neću dostići. Kada me je kasnije Saša Popović pitao imam li neki nadimak, sjetila sam se tog događaja, i tako postala – Brena. Tokom gimnazijskih dana počela sam da pjevam po zabavama. Konačno sam shvatila da je scena moj teren – ispričala je Brena.

Godine 1981. Milovan Ilić Minimaks ispred Brena dodao je i Lepa i tako je nastao nadimak pod kojim se pjevačica proslavila.

– Nisam voljela to Lepa jer nisam mislila da sam lijepa na taj način – rekla je jedna od najvećih zvijezda ovih prostora.

Avaz