Dodik pravi novu bošnjačku opštinu u Srpskoj?!

Inicijativni odbor za osnivanje opštine Kozarac saopštio je da je Skupštini grada Prijedora dostavio inicijativu za osnivanje opštine Kozarac u kojoj su predstavljene mogućnosti efikasnog obavljanja poslova iz nadležnosti opštine.

Kako Insajder saznaje, iz dobro obaviještenih izvora, idejni tvorci ove inicijative su lideri SNSD i Demosa Milorad Dodik i Nedeljko Čubrilović.

Prema tvrdnjama tog izvora, jedan od glavnih ciljeva i SNSD-a i Demosa na lokalnim izborima sljedeće godine da ostave DNS bez vlasti u Prijedoru, a smatraju da bi to mogli kada bi Kozarac izdvojili kao posebnu jednicu lokalne samouprave.

SNSD i Demos su u većinu u Skupštini grada Prijedora već uključili SDA, a sada uz pomoć Bošnjaka, koji čine većinu u Kozarcu, pokušavaju da dodatno oslabe DNS u Prijedoru.

Od Skupštine grada Prijedora inicijativni odbor traži da u zakonskom roku razmotri ovu inicijativu i da dostavi mišljenje Vladi Republike Srpske na dalje postupanje.

Ono što je zanimljivo je to da je inicijativa za osnivanje opštine Kozarac podnesena samo dan nakon sastanka DNS-a i SNSD-a, na kojem je dogovoreno da se nastavi sa dogovorima između ostalog i u vezi sa koalicijom na lokalnim izborima sljedeće godine.

(BN)