Dodik: Ako mene pitate hoće li ovo biti u UNIFORMAMA – HOĆE

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će pripadnici Trećeg pešadijskog (RS) puka 12. maja sledeće godine obući uniformu Vojske Republike Srpske.

Podsećamo, Dodik je juče izjavio da je uniforma Vojske Republike Srpske deo tradicije, a oznake koje se nalaze na njoj su i na uniformama pripadnika Trećeg pešadijskog puka.

On je ocenio da histerija koja je nastala nakon njegovog poziva da deo pripadnika Trećeg pešadijskog (RS) puka sledeće godine na svečanosti povodom Dana Vojske RS obuče uniforme ne služi ničemu osim podgrejavanju unutrašnjih političkih prilika i nadgovoravanja ko će mu više i pre odbrusiti, prenosi Srpskainfo.

– U zakonu piše da Treći pešadijski puk (Republika Srpska) baštini tradiciju Vojske RS. On nastavlja da baštini tu tradiciju, a deo tradicije su i uniforme, dakle samo taj dan – rekao je Dodik danas u Beču.

Dodik smatra da problem nije to, već da se on ogleda u nemogućnosti formiranja vlasti na nivou BiH, na nivou Federacije BiH i nefunkcionisanju Saveta ministara BiH.

– Ima važnijih pitanja o kojima treba razgovarati, a hoće li se 12. maja obući uniforme Vojske RS, ja kažem da se hoće obući – zaključio je Dodik.