MOMAK JESI TI NORMALAN? Policija mu oduzela Audi Q7 zbog ove gluposti

Pripadnici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona, pored aktivnosti koje provode u vezi sa pandemijom koronavirusa, kontinuirano provode pojačane mjere i radnje koje su usmjerene na poboljšanje stanja sigurnosti saobraćaja.

Između ostalog, cilj ovih mjera i radnji je smanjenje broja saobraćajnih prekršaja, koje učesnici u saobraćaju čine po raznim osnovama.

Jedna od ovih aktivnosti ogleda se u kontroli vozača koji su višestruki povratnici u činjenju saobraćajnih prekršaja, čiji se iznos neplaćenih novčanih kazni utvrđuje uvidom u ROF bazu.

U takvim slučajevima, vozila se oduzimaju kao sredstvo izvršenja prekršaja kako bi se takvi vozači spriječili u daljnjem činjenju prekršaja. Pripadnici PS Travnik su tokom proteklog dana u mjestu Nova Bila, opština Travnik, izvršili kontrolu vozača P. S. (28) iz Trnova, koji je upravljao vozilom Audi Q7, prenose “Nezavisne novine”.

Tom prilikom je utvrđeno da je vozač višestruki povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja, za koje ima neplaćenih novčanih kazni u iznosu od čak 55.095 KM, zbog čega mu je vozilo oduzeto.

U saradnji s nadležnim organima, protiv vozača se preduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Ovakve i slične aktivnosti službenici policije nastavljaju i u narednom periodu kako bi se u što većoj mjeri doprinijelo poboljšanju stanja sigurnosti saobraćaja na području Srednjobosanskog kantona.