Komšić: Ulazimo u NATO, a svi znamo šta će Dodik uraditi

Nismo imali ni odluku o MAP, prije deset godina pa smo je donijeli, nismo imali ni odluku o Pregledu odbrane, pa smo je donijeli, nismo imali ni odluku o knjiženju vojne imovine pa smo je donijeli, nismo imali ni odluku o ANP/ Programu reformi pa smo je donijeli – poručio je Željko Komšić.

On je nakon izjave srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, da odluke o članstvu u NATO nema, poručio da će ona biti donesena.

– Donijećemo i odluku o članstvu u NATO. Dodik će ponovo u tome učestvovati. Neka intimno bude protiv NATO koliko hoće, samo neka kao i do sada potpisuje odluke – rekao je Komšić.Podsjećamo, arpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, poručio je danas da odluke o članstvu BiH u NATO nema, niti će je biti, te da o tome “odlučujemo mi u Republici Srpskoj”.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjave Željka Komšića i Bakira Izetbegovića da se ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov miješa u unutrašnje stvari BiH i “ne poštuje odluke njenih institucija” kada je riječ o tome da li BiH treba ući u NATO, srpski član Predsjedništva je rekao da odluke o članstvu u NATO nema i nema puta BiH u taj savez, niti će ga biti i za to im nije kriv Ivancov ni Ruska Federacija.

(Srpska Info)