Policija pronašla vozača koji je Sarajevom jurio 140 km/h, pa zanijemjeli od šoka

Ovu informaciju za Klix.ba potvrdili su nam iz Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

“Policijski službenici Jedinice za saobraćaj, Sektora uniformisane policije, Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo su poduzeli mjere i radnje s ciljem identifikacije vozača i vozila sa snimka objavljenog u javnosti, a iz kojeg je vidljivo znatno prekoračenje brzine tokom kretanja na dijelu ulice Zmaja od Bosne, od Pofalića ka Marijin-Dvoru”.

Identifikovan je vozač A. P. rođen 1997. godine iz Sarajeva i vozilo marke VW Scirocco registarskog broja M05-T-912, te je pozvan u službene prostorije Uprave policije i od njega je uzeta izjava o okolnostima činjenja uočenih prekršaja.

O svemu je upoznat i dežurni sudija Prekršajnog odjeljenja Općinskog suda u Sarajevu te je na zahtjev nadležne organizacione jedinice donio naredbu kojom se od navedene osobe privremeno oduzima navedeno putničko motorno vozilo do okončanja prekršajnog postupka ili donošenja nove odluke suda.

Protiv A. P. će, kako saznajemo, biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom Sudu zbog činjenja prekršaja prekoračenja brzine u naseljenom mjestu i upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, jer je izvršenim provjerama utvrđeno da mu je u ranijem periodu poništen vozački ispit usljed izrečenih kaznenih poena.

Vozilo koje je privremeno oduzeto će biti deponovano na mjesto određeno za smještaj privremeno oduzetih vozila do naredne odluke nadležnog suda.