Dodik VAN SEBE: Komšić nije tamo otišao kao član Predsjedništva, taj Ashdown je što se mene tiče…

Član Predsjedništva BiH iz RS-a Milorad Dodik izjavio je da predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić prisustvuje obredu posvećenom nekadašnjem visokom predstavniku u BiH Paddyju Ashdownu u Londonu u svoje ime, a ne Predsjedništva.
“On tamo nije u ime Predsjedništva BiH, kao što ni njegova posjeta Velikoj Britaniji nije u ime Predsjedništva.

Paddy Ashdown je ovdje nije upamćen po dobru, koji je u svom mandatu pogazio sve pozitivne i domaće i međunarodne pravne akte”, istakao je Dodik, upitan da prokomentariše Komšićevo učešće na službi organizovanoj u znak sjećanja na Ashdowna, koji je umro u decembru prošle godine.

Dodik smatra da je zahvaljujući Ashdownovim aktivnostima koje su bile u “maniru najgorih okupatora koji su upamćeni”, BiH danas daleko od normalne zajednice.

“Odlazeći iz BiH, za sobom je ostavio desetine i stotine ljudi i njihovih porodica kojima su zbog njegovih nakaradnih i nepravnih odluka pogažena osnovna ljudska prava. Ostavio je Dejtonski sporazum na čijoj je devastaciji maksimalno radio, a baveći se političkom korupcijom iz BiH je iznio značajnu materijalnu korist”, rekao je Dodik.