Dodik: Samo se ti igraj, Komšiću, ja sam ovo javio MOJIM LJUDIMA

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik izjavio je da je odbio inicijativu međunarodne zajednice za održavanje sastanka savjetnika kabineta članova Predsjedništva BiH rad približavanju stavova o reduciranom Godišnjem nacionalnom programu za NATO (ANP).
Time je Dodik odovorio na navode predsjednika SDA Bakira Izetbegovića o tome da medijatori iz međunarodne zajednice trenutno rade na približavanju stavova po ovom pitanju.

– Moji ljudi se neće sastajati s njima. Ako neko sada želi da uvuče Amerikance u sve ovo ja to odbijam i mi u tome nećemo učestvovati. Željko Komšić je kao predsjedavajući zakazao sjednicu oko tog godišnjeg plana prije sjednice o imenovanju mandatara tvrdeći da neće dati saglasnost na mandatara ukoliko se ne usvoji ANP. On se ovaj put poigrao. Ali to je njegovo pravo. Ja ću biti na obje sjednice, odnosno na toj sjednici i na vanrednoj koju ću zatražiti kao srpski član Predsjedništva. Sačekaćemo da istekne 30 dana od sporazuma i onda imamo razne mehanizme – kazao je Dodik nakon susreta sa ambasadorom Rusije Petrom Ivancovom, piše Klix.
Dodik je rekao ako ne dođe do imenovanja mandatara nakon isteka sporazuma SDA-SNSD-HDZ da će određena rješenja predložiti NSRS, ali nije otkrio koja.

– U Ustavu stoji da se BiH sastoji od dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Neću dozvoliti da se opstruiše volja srpskog naroda – podvukao je Dodik.