Dodik najavio totalni rat, oglasila se vlada Republike Srpske!

Vlada Republike Srpske će u narednom izvještaju Savjetu bezbjednosti UN-a posvetiti poglavlje „neustavnom i antidejtonskom djelovanju visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka, kao i njegovom pasivnom odnosu prema vehabijskim i ekstremističkim pokretima u BiH.

Iz vlade Republike Srpske ovom listu je potvrđeno da će posebno biti obrađene navodne netačne izjave Inzka o državotvornom statusu Republike Srpske.

Generalni sekretar Vlade Republike Srpske Siniša Karan rekao je da su važni stavovi Republike Srpske koji se iznose u izvještajima Savjetu bezbjednosti UN-a da bi svi koji se interesuju za sitaciju u BiH i Republici Srpskoj imali cjelovitu sliku, a ne jednostranu, kako to prikazuje Inzko.

“Republika Srpska u svojim izvještajima daje odgovore na sve aktuelne događaje u prethodnom periodu, kao što je ovaj o Danu Republike”, rekao je Karan i dodao da je Inzkovo tumačenje BiH i Ustava potpuno pogrešno.

Prema njegovim riječima, ova priča traje već 25 godina.

“Tvrdimo šta Ustav definiše, a to je da je Republika Srpska moćan državotvorni entitet koji ima puni unutrašnji suverenitet. To sve piše u Ustavu”, rekao je Karan.