Dodik: Jao, Makrone hvala ti što si rekao istinu o BiH – A ONDA JE MILORAD LUPIO

(izvor: n1info.com)

Izjava Emmanuela Macrona da je Bosna i Hercegovina tempirana bomba očekivano je podijelila njene političke predstavnike koji, praktikujući svoje retrogradne politike, ne mogu da se slože ni o osnovnim pitanjima za potrebe građana.

Politički prevrtljivac Milorad Dodik je prije nekoliko dana kazao kako BiH jeste u krizi, ali da ta kriza nije prijetnja za mir i stabilnost u BiH, ni izvan nje. Izjava francuskog predsjednika Emmanuela Macrona očekivano je promijenila mišljenje predsjedika SNSD-a i člana Predsjedništva BiH.

“Ovdje je 25 godina mir, nema ni naznaka da bi moglo biti drugačije. Svijet se bavi ozbiljnijim pitanjima i ozbiljnijim temama od ovih koje su aktualne u BiH. BiH jeste u krizi, ali ta kriza nije prijetnja za mir i stabilnost ni u njenim (BiH) granicama, a ni van njih”, kazao je Dodik 2. novembra.

Nakon što je The Economist objavio intervju s Macronom, Dodik je ustvrdio kako je francuski predsjednik tom izjavom “priznao da je ovako nakaradno ustrojena BiH opasnost za EU zbog islamskog terorizma” te je izrazio zahvalnost Macronu “što je objavio istinu” za koje je, kako kaže, on sam trpio kritike.