Crnadak: Bosna klizi u Mostar, kažeš? Da ti kažem ja u šta klizi čovječe!

Foto: Klix.ba

Potpredsjednik PDP Igor Crnadak pozdravio je konačnu odluku CIK o održavanju lokalnih izbora u BiH 15. novembra. On kaže da su izbori su najveće i najvažnije demokratsko pravo svih građana i da se ne smije ugrožavati.
– Očigledno je da se SNSD i njihovi partneri plaše izbora, jer su upravo oni doveli do odgađanja, a sada pokušavaju da izbora uopšte ne bude. Moralni paradoks je to što se SNSD žali na pomjeranje izbora sa oktobra na novembar, a do toga je došlo jer oni nisu htjeli glasati da se obezbjedi novac za izbore. Takođe, nije slučajno da je gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić, najavio da će cijela BiH postati slučaj Mostar, jer on može ostati na toj poziciji samo ako se izbori ne održe – kaže Crnadak.

Crnadak kaže da “SNSD već dva mjeseca neprestano plače za Brankom Petrićem i starom izbornom komisijom, iako znaju da nisu u pravu”. Iz dokumenta PS BiH kojim se imenuje Željko Bakalar vidi se da ga je potpisao Nebojša Radmanović, koji to sigurno ne bi uradio da se radi o nezakonitoj radnji.

– I konačno, sve odluke u posljednje vrijeme, uključujući i jučerašnju o održavanju izbora 15. novembra CIK je donio jednoglasno, 7-0, što znači da su za nju glasali i “novi” i “stari” članovi CIK – dodaje Crnadak.
Pročitajte još:
“BiH KLIZI U ‘MOSTAR’” Radojičić prokomentarisao odgađanje izbora
Pored ostalog, Crnadak u vezi mise za Blajburg u Sarajevu i rezolucije u PD PS BiH kaže da PDP jedva čeka posebnu sjednicu NSRS, da se do kraja vidi da SNSD nije htio da se zamjeri Blajburgu, kako se ne bi zamjerio HDZ.

– Kao što su podržali treći entitet na štetu Republike Srpske, tako su i sada bili protiv osude održavan