Čovićevi portali uništili novinara N1 zbog ovoga

Kolektivna kroatofobija začeta u Sarajevu, a svoj vrhunac doživjela netom prije održavanja mise za žrtve Bleiburga, nastavlja s udarcima bez rukavica, ovoga puta igrajući se s opasnom terminologijom. Huškačkom retorikom i generalizacijom, piše Čovićev portal Dnevnik.ba, koji citira Vučićev komentar na Twitteru:

”Čestitke žiteljima. Hoće l’ uskoro proglašenje fascism free”zone? Da mi je zagaziti na širokobriješku fascism free zonu”, napisao je novinar televizije N1 Nikola Vučić na svom privatnom Twitter nalogu.

Dnevnik.ba piše da je novinar N1 televizije na nedvosmislen način uvrijedio 100.000 stanovnika Zapadnohercegovačkog kantona. Ovakvom generalizacijom i huškačkom retorikom na krajnje neprofesionalan način uvrijedio je stanovnike ZHK, inače poznatog po svom antifašističkom djelovanju.

Dnevnik.ba se pita jesu li ovo stavovi medijske kuće za koju Nikola radi.

– Nikola je dijete hrvatske katoličke obitelji iz Mostara. Nikolin otac devet mjeseci je proveo u zarobljeništvu, gdje je i ranjen. Nikolina obitelji njeguje dugu tradiciju poniznosti duha u vjeri. Nikola je, kroz školovanje i odrastanje, u želji za afirmacijom, naivno podlegao mišljenjima suštinski suprotnima od onih u kojima je odgajan. Nikola je dobar voditelj, ali prije svega – veliki konformist. Proglašavanjem sunarodnjaka fašistima zabetonirao je svoj siguran put ka dobroj plaći u Sarajevu – piše u komentaru Dnevnik.ba.

– Kako objasniti unuku partizana iz Ljutog Doca, koji je dao život za antifašizam i kojeg su ustaše ubile u Sarajevu, da je govor mržnje sarajevskog halal-Hrvata opravdan, jer je, zaboga, to njegov privatni profil?

Iz N1 ne odgovaraju na pozive niti na mailove u kojima brojni Hrvati, ali i drugi zabrinuti građani BiH, traže službeno očitovanje inače odgovorne medijske kuće. Kada će (i kakve) posljedice Nikola snositi za neopreznu upotrebu zlokobne retorike i generalizacije, piše Dnevnik.ba.

Portal piše da je Nikola Vučić u međuvremenu obrisao svoj Twitter nalog.

“Pozivamo na javnu ispriku i očekujemo da se N1, kao ozbiljan medij, ogradi od ovakvih šovinističkih stavova lažnih patriota i neprijatelja države Bosne i Hercegovine.”