ČOVIĆ U ZAGRLJAJU PLENKOVIĆA: Zaštiti nas od Bošnjaka

Sigurna Hrvatska je prepoznat partner u gradnji europske budućnosti Bosne i Hercegovine te ostvarivanju punopravne jednakosti Hrvata Bosne i Hercegovine kao konstitutivnoga naroda, zaključeno je jučer u Zagrebu na sastanku predsjednika HDZ-a BiH i zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića i predsjednika HDZ-a i premijera Republike Hrvatske Andreja Plenkovića.

Zvaničnici su, također, razgovarali o izborima za Hrvatski sabor te o rezultatima koje je Hrvatska demokratska zajednica ostvarila, saopćio je Ured za informiranje HDZ-a BiH.

“U svjetlu predstojeće saradnje s legitimnim političkim predstavnicima Hrvata Bosne i Hercegovine, saglasno je izraženo zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom na promicanju europskih vrijednosti i zaštiti hrvatskoga naroda”, navodi se u saopćenju Ureda.

Tokom sastanka, razgovaralo se i o zajedničkim naporima i uzajamnoj podršci u suzbijanju pandemije koronavirusa, prekograničnoj saradnji, pomoći Europske unije, kao i o drugim aktuelnim temama.

Sastanku su, uz predsjednike Čovića i Plenkovića, prisustvovali su i Davor Božinović, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutrašnjih poslova, Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova RH, i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas te državna tajnica za političke poslove u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić, navodi se u saopćenju.