Borenović poručio Dodiku: Budi MUŠKO, izađi pred narod sa ISTINOM

Predsjednik PDP, Branislav Borenović, osudio je jučerašnji istup lidera SNSD Milorada Dodika, koji je kazao kako opozicija nema legitimitet.

– Jučerašnji Dodikov nastup prepun mržnje i laži pokazuje njegovu svu isprepadanost i nemoć pri samoj najavi da bi mu se mogle izmaći proklete fotelje i pozicije u Sarajevu. Opet je pokazao da njega samo interesuje da svojim šapama prigrabi moć i kontrolu nad budžetima, pravosuđem, službama i ljudskim sudbinama i zato je svu nervozu pokazao izmisljenim napadima na opozicione lidere – navodi se u saopštenju iz PDP.

Borenović smatra da je Dodikova priča o legitimnosti vrhunac licemjerja, i to, kako navodi, od čovjeka koji je 1998. godine sa svega dva od 83 poslanika formirao Vladu Republike Srpske uz pomoć tenkova SFOR.

– Je li to isti Dodik i isti SNSD kojeg su sada poslanici SDA izabrali u Dom naroda BiH i koji su izabrali njima ‘mrske’ Izetbegovića i Zvizdića da vode parlamentarne domove- upitao je Borenović.

On je naveo da je Dodikova “pogubna i šizofrena politika” u posljednjoj deceniji otjerala 300.000 građana Srpske u inostranstvo, te da skoro da i nema novih radnih mjesta.
Borenović kaže da je zaduženje dostiglo istorijski maksimum, a neriješena ubistva, korupcija, sveprisutan javni kriminal i nepotizam postaju svakodnevnica, dok se demografski zemlja prazni.

– Ove godine dvostruko je više umrlih nego rođenih, ljudi, rođaci, komšije, prijatelji više ne smiju ni kafu javno popiti sa političkim neistomošljenicima da ne bi bili “odstanjeni”. To su rezultati njegove politike i zato se krije iza lažnih napada na opoziciju bez ijednog argumenta – kazao je Borenović.

On ističe da je jasno da Dodik sve to radi zbog konačnog dogovora SNSD, SDA i HDZ da se u Brisel pošalje prvi dokument za aktivaciju MAP-a. Borenović je poručio Dodiku da “umjesto što se vječito krije iza napada na druge, posebno opozicione lidere, bude muško i izađe pred narod te konačno saopšti da li je prihvatio aktivaciju Akcionog plana za članstvo u NATO i da se prvi programski dokument šalje u štab Sjevernoatlanske alijanse.

– I kada je davne 1998. godine sa dva poslanika formirao Vladu Republike Srpske i sada kad sa par kupljenih poslanika formira Savjet ministara, Dodik je bio i ostao politička minijatura i kukavica koja samo bezočno laže, napada i vrijeđa. Krajnje je vrijeme da jednom izađe pred narod sa istinom ako uopšte zna šta ta riječ znači- poručio je Borenović.