Bakir: Elemedine Konakoviću, ostaće o tebi ovo zapisano u historiji Bošnjaka!

Presuda Općinskog suda Elmedinu Konakoviću za klevetu, u sporu koji je protiv njega pokrenula predsjednica Općinske izborne komisije, predstavlja još jednu potvrdu njegove klevetničke ličnosti, stoji u saopćenju KO SDA Sarajevo.

“Elmedin Konaković već godinama laže koga stigne. Godinama je lagao ljude u SDA, godinama laže građane, svoje političke partnere, a na kraju je počeo lagati i samoga sebe.

Dokaz tome je njegova uvjerenost da lažima i klevetama nanosi štetu SDA. On nije svjestan da, želeći silno da našteti nama, samo nanosi štetu sebi samome. Narod nije naivan i vrlo dobro vidi ko je i šta je Elmedin Konaković – da puno priča, uglavnom laže i ništa ne radi.

Svojim sistemskim klevetničkim djelovanjem, Konaković u proteklih nekoliko godina nije nanio ni najmanju štetu SDA, već samo korist.

SDA je, nakon njegovog izlaska iz stranke, povećala svoj broj glasova u Kantonu Sarajevo sa 52 hiljade na 54 hiljade.

Neka mu to, uz jučerašnji dan, bude pouka, ako je u stanju da od vlastitih laži više išta vidi.

Što se tiče njegove opaske o petku 13. i vjeri i običajima Bošnjaka, Konakoviću je bolje da ne pokreće raspravu na tom polju.

Kada govorimo o vjeri, tradiciji i običajima Bošnjaka, ostat će u historiji sramote zapisano da je Elmedin Konaković prvi vlastodržac u višestoljetnoj historiji Sarajeva koji je organizirao homoseksualnu Paradu. Njegova Vlada je to istakla kao svoj najveći rezultat, čime je sve rekla o sebi”, navedeo je u saopćenju Kantonalnog odbora SDA.