NAKON DRAME U TEŠANJSKOM AZILU, ORGANIZACIJA “PANTER” UPALA U PROSTORIJE

Putem društvenih mreža u javnost su plasirani uznemirujući snimci, za koje se tvrdi da su nastali u tešanjskom azilu, a na snimcima se mogu vidjeti izgladnjeli psi zatvoreni uz neadekvatan tretman.

Iz Općine Tešanj je saopćeno da je odmah po prijavi incidenta u azil upućen stručni saradnik koji prati rad azila. Nadležna služba je obavijestila Kantonalnu inspekciju i pozvala policiju, koji su došli u azil. U toku je istraga, nakon koje će biti preduzete mjere protiv odgovornih, saopćeno je iz Općine Tešanj.

Međutim organizacija za zaštitu životinja “Panter” ne može čekati dugotrajne istrage te su članovi ovog udruženja odlučili sami uzeti stvari u svoje ruke.

Nekoliko mladića odlučila je “upasti” u prostor tešanjskog azila kako bi nahranila pse i uvjerila se u kakvom okruženju i u kakvim uslovima žive ovi psi. Iz azila odbili tonu hrane za pse.

“Ovo je krivično djelo zlostavljanje životinja, prema psima se ovako ne može postupati” – počinju svoju izjavu iz Organizacije Panter za portal Crna-Hronika.

“Panteri su došli da pomognu, pozvali broj koji se nalazi na ulazu Udruzenje mladih Forte koji je odgovoran za ovu situaciju i saopštili da smo došli i da imamo tonu hrane za pse da želimo da ih vidimo i nahranimo, rekli su nam da se nađemo u gradu za 15 minuta i nakon toga ugasili telefon.

Tri dana smo boravili tu kontaktirali međutim se niko nije javljao, na video klipovima imate snimljenu situaciju trenutnu pasa koja nije u dobrom stanju i imate već snimke gdje se vidi kako psi jedu jedni druge”

Nijedan pas nije imao vode… Nećemo stati na ovome, nastaviće se.


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.