ODBIO BIH KAKO BI IGRAO ZA SRBIJU, A SAD MU TO NE DOZVOLJAVAJU

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi pričao je o mnogim temama na konferenciji za medije pred meč protiv Mađarske u kvalifikacijama za EP, koji je na programu 7. septembra.

Jedna od tema bio je i Vladan Kovačević, golman Rakova koji je imao fenomenalnu sezonu u šampionu Poljske.

Novinare je zanimalo kakva je situacija sa njim i zbog čega ga nije bilo na spisku Srbije, a Piksi je otkrio da je razlog papirološke prirode.

Zapravo, da bi bio na spisku, prema FIFA pravilnicima, igrač mora da ima pasoš i državljanstvo zemlje prije nego što dobije poziv, a to očigledno nije bio slučaj sa Kovačevićem.

Piksi ističe da bi Kovačević bio na spisku da nije bilo tog problema sa pasošem.

“Nije pitanje volje i želje, problem je tehničke prirode, ta papirologija. Da budem jasniji, radi se o datumu kada je on dobio i da li je dobio srpski pasoš. Jer ako zovete igrača, bez obzira što je Srbin i ima prava po svim regulativima, ako nema pasoš od nekog datuma, a onda ga dobije danas, onda ne može.

Mislim da je to problem. Nisam išao da proveravam da li ima ili nema, ako rješe to on će debitovati, on je izvanredan golman, moja želja je bila da bude dio tima, ali procedura je takva. Datum izdavanja pasoša i kada ste imali državljanstvo”, kazao je selektor Srbije.

Dakle, ako FIFA ne izmjeni ovo pravilo u budućnosti Kovačević nikada neće moći obući dres Srbije. S druge strane, i sa našom BiH je završio iako je bio član mlađih selekcija.


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.