OGLASILE SE ZELENE BERETKE: BALVAN BARIKADE SMO GLEDALI 1991. NAROD TO VIŠE NEĆE NIJEMO POSMATRATI

Delagat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević (SNSD) danas je u Banjoj Luci održao konferenciju za mediju sa koje je pozvao na okupljanje na entitetskoj liniji koje je najavljeno za petak.

Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u Federacije Bosne i Hercegovine Đorđe Radanović pozvao građane da u petak dođu na mirno okupljanje na tzv. međuentitetskoj liniji, što je ujedno učinio i Kovačević.

“Kako da u jednom takvom gradu koji se predstavlja da je multietnički, kosmopolitski, u Sarajevu dakle, 30 srba ne može da dođe? Naziva se da će sigurnost biti ugrožena, a to je dokaz da za Srbe u Sarajevu nema mjesta osim ako ćete ih suditi, progoniti i ubijati”, govori danas Kovačević.

Kovačević je potom pozvao na izlazak na “međuentitetske linije” u Doboju, Istočnom Sarajevu, Loparama i Nevesinju. Potom, pita se kako bi bilo da se u RS-u nekom od Bošnjaka zabrani neko okupljanje.

Udruženje boraca “Zelene Beretke” oglasile su se na svom Facebook profilu te pozvale sigurnosne agencije da što prije reaguju.

“Pozivamo SIPA-u, OSA-u, Oružane snage i Direkciju policijskih tijela da reaguju i spriječe balvan barikade po našoj državi. Ovaj film smo gledali 1991. i 1992. godine i narod to neće više nijemo da posmatra. Shvatite ovaj poziv ozbiljno. Ako vi ne reagujete, narod će reagovati” – poručile su Zelene Beretke.

Podsjećamo Udruženje veterana “Garda Panteri” pozvali su svoje članove da sutra u 18h dođu na skup na međuentitetsku liniju Banj Brdo Priboj. Pozivali su sve pripadnike Garde te poručili da granica postoji. Granica na Majevici.


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.