DVOJICA SRBA OPTUŽENA ZA SILOVANJE MALOLJETNICE (14)

Dvojica srpskih turista, u dobi od 18 i 21 godine, koja su optužena za silovanje maloljetnice na otoku Lefkadi, puštena su iz pritvora uz saglasnost tužioca i istražitelja. Nakon završenog procesa izvinjenja, obojica mladića poslana su u Nidri, mjesto na istočnoj obali otoka, gdje će ostati pod restriktivnim uslovima narednih mjesec dana.

Advokat Eleni Ferentinu, koju je Advokatska komora Lefkade imenovala po službenoj dužnosti, istakla je da su mladići podnijeli tužbe za “laži koje su izrečene protiv njih”. Tvrdi da su njeni štićenici poduzeli relevantne korake kako bi osporili optužbe.

Prema njenim riječima, mladići će ostati na Lefkadi dok se ne utvrde svi detalji ovog slučaja, procjenjujući se da će boraviti oko mjesec dana. Tokom tog vremena, bit će obavezni prisustvovati na otoku svakodnevno i prijaviti stalnu adresu.

Podsjećamo da je lokalna policija primila prijavu u ponedjeljak, 28. augusta, u kojoj se tvrdi da je 14-godišnja djevojčica bila prisiljena na spolni odnos uz upotrebu fizičkog nasilja od strane dvojice muškaraca, od kojih su obojica identificirani kao srpski državljani. Slučaj je izazvao zabrinutost i pažnju javnosti u Grčkoj i šire.

Advokat mladića tvrdi da su njegovi klijenti nevini i da je sve učinjeno uz pristanak žrtve. Sudski postupak će dalje utvrditi ishod ovog slučaja.


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.