POLICIJA U GRADAČCU LEGITIMISALA NA OKUPLJANJU ZBOG FEMICIDA: PITALI GRAĐANE GDJE SU BILI KADA SE SVE DOGAĐALO

Društvenim mrežama tokom vikenda proširio se poziv ženama u BiH na simboličnu akciju. Izlaskom na ulice žele poručiti, dodaje se, da ako žene stanu staje sve

Neformalna grupa građana i građanki okupila se danas u Gradačcu kako bi dale podršku inicijativi Ujedinjenih žena Bosne i Hercegovine koje pozivaju na odgovornost nadležne koji su odgovorni za sigurnost.

Društvenim mrežama tokom vikenda proširio se poziv ženama u BiH na simboličnu akciju. Izlaskom na ulice žele poručiti, dodaje se, da ako žene stanu staje sve.

Kako se navodi u pozivu na okupljanje, sistem je zakazao na svim nivoima vlasti, a povod je stravični zločin u kojem je Nermin Sulejmanović ubio nevjenčanu suprugu Nizamu Hećimović i dvojicu sugrađana te još troje ranio.

Građanke i građani su se okupili oko 16 sati, a došla je i policija.

“Na današnjem 15-minutnom okupljanju nam se pridružila i policija u svrhu zapisivanja svih prisutnih. Na pitanje okupljenih: “Gdje ste bili kad je Nizami pomoć trebala, a sad ste došli u roku od nekoliko minuta?” Odgovor koji su građani dobili bio je: “A gdje ste vi bili kad se to događalo?”, navodi Radio Gradačac.


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.