AUTOBUSKA STANICA: HRABRA ŽENA SPASILA TEK ROĐENU BEBU IZ WC ŠOLJE

Herojska akcija Zdravke Rutić, hrabre čistačice na Glavnoj autobuskoj stanici u Beogradu, privukla je pažnju i divljenje javnosti nakon što je spasila život tek rođenoj bebi koja je bila izložena opasnosti u javnom toaletu na stanici.

Zdravka je juče spasila jedan život. I to onaj koji je tek nastao. Oživjela je tek rođenu bebu i to u javnom toaletu na peronu Autobuske stanice u glavnom gradu.

U jednom trenutku, kako je ispričala, čula je da iz toaleta neko viče “Upomoć! Upomoć!”. Uletjela je u kabinu i imala šta i da vidi – veoma uznemirena djevojka (20) već se bila porodila. Da stvar bude još dramatičnija, dijete je upalo u WC šolju.

Bez obzira na tešku situaciju, Zdravka je sačuvala prisebnost i odlučila je da spašava život. Izvukla je modru i beživotnu bebu iz WC šolje, a zatim je brzo reagovala, pružajući prvu pomoć oživljavajući tek rođenu bebu. Njeni brzi postupci i hrabrost doveli su do toga da beba počne da plače.

“To je nešto neopisivo, treba doživjeti to, spasila sam jedan mlad život. Ušla sam unutra, zatekla sam to. Zvala sam obezbjeđenje, oni su reagovali odmah. Bio je mali i modar, ja sam ga okrenula, reagovala sam odmah, počeo je da plače i to je to. A poslije nije mi bilo dobro, još sam pod stresom“, ispričala je Zdravka danas.

Osim što se pobrinula za bebu, i majku je, koja je prema njenim riječima bila izbezumljena, potom bodrila je i tješila.

“Mazila sam je, poljubila sam je, rekla sam joj da mora da ga čuva, da je on mali vuk i ona je rekla neka bude ime Vuk. I vidjećemo se u “Narodnom frontu”, čula sam da je sve okej”, rekla je ova izuzetna žena.

Prema riječima očevidaca, nakon cijele drame Zdravka je uzela šećer i vodu, i nije prestala da se trese. Kako je priznala, prvi put u životu nije mogla da prebroji pazar od stresa.

Heroj Ljubinko prvi je pritrčao da pomogne Zdravki u ovoj nesvakidašnjoj situaciji.

“U prvi mah bili smo zaprepašćeni, tako se nešto nije desilo nikad. Došli smo i vidjeli dijete krvavo i modro, tek rođeno… Pozvao sam Hitnu pomoć, operater me je zamolio da mu ponovim šta se desilo. Poslao je odmah Hitnu, rekao nam je da stegnemo pupčanu vrpcu, to smo i uradili, donijeli smo ćebe, malo smo okupali bebu. Zatekla se i jedna putnica, koja je medicinski radnik ona nam je dosta pomogla. Hitna je došla brzo i sve se završilo kako treba”, rekao je Ljubinko, piše Blic.


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.