SRUŠIO SE MOST NA POD NALETOM BUJICE. POGLEDAJTE VIDEO

Most preko Zapadne Morave, koji spaja čačanska sela Mrčajevce i Slatinu u Srbiji, rano jutros 17. juna, potpuno je uništen pred naletom nove bujice i obilnih padavina koje su pogodile Čačak.

“Taj most nam je bio najbliža veza ne samo sa gradom, već smo preko njega prelazili i do svojih parcela, sada ne znam ni kako ćemo ni šta ćemo. Do skoro je bio zatvoren za saobraćaj jer je bio nesiguran za prelazak, zbog dotrajalosti nosećih stubova, a sada je potpuno uništen”, kazao je za agenciju RINA, Marko iz Mrčajevaca.

U čačanskoj opštini bujice se smiruju, ali i dalje prave velike probleme. Pripadnici Civilne zaštite tokom čitave noći radili su na ispumpavanju vode na kanalu za navodnjavanje kako se ne bi izlio i poplavio naselje Kej.

Zbog velike količine padavina došlo je do izlivanja rijeke Musine, pa putevi Rekovac – Trstenik i Mrčajevci – Kraljevo kod mjesta Adrani od petka 16. juna, nisu prohodni.

Poplave u Srbiji nanijele su znatnu štetu infrastrukturi, a stanovnici više mjesta morali su da budu evakuisani iz svojih domova. Proglašena je 51 vanredna situacija.

U petak 16. juna, oko 20.00 sati zbog poplava je izvršena evakuacija 60 lica u naselju Mala Guba u Prokuplju, a jutros je evakuisano ukupno 142 lica na teritoriji Bora, Mladenovca, Kruševca, Jagodine, Aranđelovca, Prokuplja, Kragujevca, Majdanpeka i Lazarevca, saopštili su iz MUP-a.

 


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.