AUTOBUS PREVOZIO EKSURZIJU RADNIKA OSNOVNE ŠKOLE: “POGINUO VOZAČ I PUTNICA KOJA JE ISPALA IZ AUTOBUSA”

U teškoj nesreći kod Trebinja poginuli su vozač autobusa D.V. (67), prevoznika “Lukajić”, i putnica D.V. iz Banjaluke, potvrđeno je Uni u Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju.

Povrijeđeno je ukupno 13 osoba, od čega su dvoje zadobili teške povrede i 11 lakše.

“Niko od povrijeđenih nije životno ugrožen”, navode u tužilaštvu.

Dodaju da je u autobusu bilo 37 putnika, mahom iz Banjaluke. Radi se o radnicima Osnovne škole “Georgi Stojkov Rakovski” iz Banjaluke koji su išli na ekskurziju u Trebinje.

Kako saznaje Una stradala D.V. nije radnica škole, dok je teške povrede zadobila direktorica škole Ivana Ljubojević, inače majka potpredsjednice Narodne skupštine RS Ane Ljubojević.

Direktor trebinjske bolnice Nedeljko Lambeta rekao je za Srnu da je u bolnicu primljeno 13 osoba, ali niko nije životno ugrožen.

“Teže povrijeđene osobe smještene na odjeljenje intezivne njege, a zadobile su prelom kuka i pršljena. Osobe koje su lakše povrijeđene su na Odjeljenju hirurgije”, rekao je Lambeta.

Podsjetimo, saobraćajna nesreća se dogodila jutros oko 6.30 časova na magistralnom putu Ljubinje – Trebinje, kada je autobus udario u brdo pored puta.

 

Na licu mjesta se nalazi dežurni tužilac koji vrši uviđaj zajedno sa policijskim službenicima Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Trebinje.

“Prvi rezultati istrage ukazuju da se autobus kretao prema Trebinju i da je vozač, iz neutvrđenih razloga, izgubio kontrolu nad autobusom i udario u nasip, odnosno brdo pored puta. Tužilac je naložio da se izvrši obdukcija tijela stradalih, dok će autobus biti upućen na vanredni tehnički pregled.

Naložene su sve mjere i radnje radi utvrđivanja svih okolnosti i tačnog uzroka nesreće”, navode u OJT Trebinje.


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.