PUNE DVIJE GODINE JE MLADJI BRAT ČEKAO DA OSVETI STARIJEG BRATA: “U ASMIRA ISPUCAO 8 METAKA”

U Velikoj Kladuši se sinoć dogodila likvidacija u kojem je ubijen Asmir Halilagić poznatiji kao Acko Pemin.

Portparol MUP-a USK Bahrudin Dželalagić je ranije rekao da se počinilac dobrovoljno predao nakon ubistva, a da je kod njega pronađen pištolj, kojim je najvjerovatnije počinio zločin.

Ubistvo se dogodilo u Caffe baru 9, a pucnjava se odigrala iz vozila u pokretu.

U nedjelju navečer, nešto oko 22 sata, u ulici Mahmuta Zulića u bilizini školskog centra u Velikoj Kladuši, naišao je Asmir Halilagić koji je izašao iz zatvora na dopust zbog primjerenog vladanja u KPZ Zenica, gdje je služio kaznu zbog ubistva Hasana Grahovića kojeg je on ubio 7. januara 2021. godine.

Od tog stravičnog događaja, Hasanov brat Izet Grahović spremao se za “krvnu osvetu” u kojoj bi osvetio svog ubijenog brata.

Izet Grahović je poslije smrti svog brata ostavio poruku na svom Facebook profilu. U poruci je nagovijestio šta bi se moglo desiti.

“Bruda moj kažu mi da te više nema, da više nećeš doći, da si otišao na bolji svijet, na svijet gdje te ja ne mogu čuti ni vidjeti. Ali ja im ne vjerujem. Ja te vidim svaki dan, svugdje si sa mnom. Jedino što te ne čujem, ne znam je li ne možeš sa mnom pričati, ali boli me.

Ne znam da li ću izdržati svaki dan. Bol je sve veća, volio bih te samo zagrliti da ti kažem “voli te brat”. Bez tebe jednostavno ne ide, nemam kud, nemam s kim i nemam gdje.

Ako ništa, Allahom se velikim kunem, dušmanima ću duplo da vratim. Neka ti dragi Allah podari lijepi dženet, brate moj. Voli te brat”, napisao je 25. marta 2021. godine skoro tri mjeseca od likvidacije brata Hasana.

Iza Hasana ostala su četiri brata Zemir, Denis, Jasmin i Izet. Kako portal Crna-Hronika saznaje, Izet se sinoć predao PU Velika Kladuša zbog likvidacije Asmira Halilović.

Asmir Halilagić poznatiji kao Acko Pemin iz Velike Kladuše opasni kriminalac koji je od ranije poznat policijskim službenicima.

On je kobne noći bio u svom automobilu marke Golf 7 koji se nalazio isred ugostiteljskog objekta “Caffe Nine”. Za sada nepoznata osoba likvidirala ga je sa 8 metaka.


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.