FUAD BACKOVIĆ DEEN: SRCE MI JE SLOMLJENO, NIKADA VIŠE NIKO KAO TI

Damir Pašić Dadi, član grupe “Seven Up”, preminuo je nakon duge i teške bolesti u 46. godini.

Od njega su se oprostili bivši članovi nekada popularne sarajevske grupe, a poruku na Instagramu ostavio je i Fuad Backović Deen.

“Najdraži moj Damir Pašić, moj brate. Zajedno smo rasli, sanjali i dotakli zvijezde! Bilo mi je samo černaest godina kada sam postao dio porodice zvane ‘Seven Up’ i tog dana dobio sam četvoricu braće! Bio si poseban, pun života i neopisivi izvor energije za sve nas! Grupa Seven Up – Sarajevo i ti ste najbitniji period mog života, odrastanja i moje muzičke karijere”, naveo je Deen.

“Bili smo pioniri poslijeratne sarajevske pop-rock muzičke škole i scene i istinski vizionari koji su razbijali sve granice muzikom, pjesmom i porukom ljubavi i zajedništva. Zajedno smo ostvarili sve što se moglo ostvariti na području Ex Yu prostora i to onda kada su nam svi govorili da je nemoguće. Nikada niko više kao mi i nikada niko više kao ti! Srce mi je slomljeno jutros i teško ću se nositi sa činjenicom da ti više neću čuti glas i smijati se tvojim šalama pa čak i kada ti je bilo teško…”, naveo je Backović.

“Bio si i ostao personifikacija pravog Sarajlije koji je obožavao svoj grad, svoju raju i lafac na kojeg nije ostala ravnodušna niti jedna djevojka koja je bila u tvojoj blizini. Putuj sada, a ja te čuvam u mom srcu i uspomenama do kraja. Voli te tvoj brat”, naveo je na kraju oproštajne poruke.

Pašić je u februaru ove godine saznao da boluje od karcinoma pankreasa, sa metastazama.


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.