CRNA SUBOTA U BIH: ZA JEDAN DAN POGINULA TROJICA MOTOCIKLISTA

Lijepo vrijeme očekivano izmamilo je na prometnice ljubitelje motocikala i mopeda, a kako bi se smanjio broj stradavanja i povećala sigurnost ove kategorije sudionika u prometu, policija upozorava vlasnike i vozače motocikala i mopeda da se pridržavaju prometnih propisa.

Upravo neiskustvo i rupe u domaćem saobraćajnom zakonu doprinose povećanju broja nesreća, naročito onih u kojima stradaju motociklisti.

Žrtve su mladi ljudi, motociklisti. Trenutna situacija još ne pogoduje vozačima motora zato što saobraćajnice još nisu očišćene od ulja, klizave su, a i često je kišovito vrijeme. Također, problem su i hladne gume, kao i neiskustvo ljudi.

Najveći problem nepažnja, brza vožnja, klizav kolovoz…

U današnjem danu, 20.5.2023. godine na cestama u BiH poginula su čak trojica motociklista. Najmlađi je imao samo 23. godine.

Kod Pelagićeva poginuo je 23-godišnji Muhamed Kovač. Policiji je prijavljeno da je pored magistralnog puta Pelagićevo – Gradačac, u njivi primjetio motocikl, a nedaleko i tijelo koje nije davalo znake života.

Poginuo je na svom “kavasaki”-ju.

U selu Bukovača koje se nalazi između Bosankog Petrovca i Drinića desila se saobraćajna nesreća u kojoj je život tragično izgubio 28- godišnji mladić Duško Trikić.

Poginuo je na svom motociklu marke Honda.

Uzrok nesreće je neprilagođena brzina.

Poslije mladi vozača, danas je nastradao i 50-godišnji Mirsad Omanović zvani Mirsan.

Teška saobraćajna nesreća dogodila se sinoć u kasnim satima oko 12:30 kada je u na magistralnom putu M5 na lokaciji Bukovci kod Kaćuna između Kiseljaka i Busovače.

U nesreći su učestvovali putnički automobil i motociklista.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti crna-hronika.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.

 


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.