TUGA SE NADVILA NAD GRADOM, ŽALOST ZBOG NESREĆE U KOJOJ SU POGINULE TRI ŽENE: “ZAJEDNO PUTOVALE KUĆI S POSLA”

U sudaru sa kamionom poginule Bojana Gazetić (28), Dijana Đurić (54) i Soka Stević (54) iz Šamca, opština 19. maj proglasila Danom žalosti

Piše: Ognjen Matavulj

Opština Šamac proglasila je petak 19. maj Danom žalosti zbog stravične saobraćajne nesreće u kojoj su juče život izgubile Bojana Gazetić (28), Dijana Đurić (54) i Soka Stević (54), sve iz Šamca.

Tragedija se dogodila oko 16.20 časova u Novom Selu, na magistralnom putu Šamac – Brčko, kada je došlo do stravičnog sudara “peugeota” sa kamionom “mercedes”, firme “Brčko gas” piše Una.

Zajedno putovale kući s posla

Kako je potvrđeno u policiji za volanom “peugeota” bila je Gazetić, dok je kamionom upravljao D.R.

“Sve tri žene su iz Šamca, ali su zaposlene u Brčkom. Gazetić je radila kao zdravstveni radnik u brčanskoj bolnici, Đurić je bila zaposlena u Vladi Brčko Distrikta, a Stević u jednoj telekomunikacinoj firmi. Često su zajedno putovale na posao i nazad kući”, kaže dobro upućeni izvor UNAWorlda.

Tako je bilo i juče. Na kraju radnog vremena krenule su kući za Šamac, kada ih je zadesila tragedija. Tačan uzrok i okolnosti sudara se istražuju, a prvi rezultati istrage ukazuju da je tragediji doprinio mokar i klizav kolovoz.

Nesreći doprinio mokar kolovoz

“Kretale su se prema Šamcu i sumnja se da je “peugeot”, u jednoj blažoj krivini, proklizao, najvjerovatnije usljed mokrog kolovoza. Vozač je zbog toga izgubio kontrolu nad automobilom koji se zanio i desnom bočnom stranom praktično podletio pod kamion s cisternom, koji je naišao iz suprotnog pravca. Udar je bio toliko jak da su sve tri na mjestu ostale mrtve”, kaže izvor UNAworlda.

U PU Bijeljina navode da je uviđaj na licu mjesta izvršio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, iz kojeg se nisu oglašavali o ovoj tragediji.

“Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje, kako bi se utvrdili tačni uzroci koji su doveli do ove teške saobraćajne nezgode u kojoj su izgubljena tri života”, saopšteno je iz PU Bijeljina.

Ova tragedija je potresla cijeli Šamac. Poznanici stradalih u nevjerici kažu da je iza Đurićeve i Stevićeve ostalo po dvoje djece, dok Gazetić nije bila udata.

Povodom teške saobraćajne nesreće Opština Šamac je donijela odluku da se petak 19. maj proglasi Danom žalosti na području ove lokalne zajednice.

“Dan žalosti obilježava se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Opštinske uprave, javnim preduzećima, javnim ustanovama i svim organizacijama na području opštine Šamac. Zbog Dana žalosti na javnim mjestima neće se održavati programi javnog i zabavnog karaktera, niti emitovati muzika u ugostiteljskim i trgovinskim objektima”, saopšteno je iz opštine.

Pozvali su sva fizička i pravna lica, koja obavljaju ugostiteljsku djelatnost, kao i medije koji djeluju na području opštine Šamac, da svoje poslovanje prilagode Danu žalosti.

“Opština Šamac upućuje najiskrenije izjave saučešća porodicama nastradalih”, navodi se u saopštenju


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.