IZLILA SE NAŠA VELIKA RIJEKA, GRAĐANI U PANICI

Rijeka Una izlila se iz korita u Nacionalnom parku, jake kiše izazivaju bujične poplave, a velike količine vode slivaju se sa okolnih brda u niže dijelove i preko saobraćajnica, saopšteno je iz Nacionalnog parka “Una”.

U saopštenju se navodi da su zbog izlivanja rijeke Une iz korita za posjetioce zatvoreni ulazi Gorjevac i Ćelije koji vode prema Štrbačkom buku, prenosi Srna.

U mjestu Donji Petrovići na području opštine Krupa na Uni rečica Vojskova izlila se iz korita na regionalni put Dubovik – Petrovići – Bušević, rekao je načelnik te opštine Mladen Kljajić te dodao da je saobraćaj na tom putnom pravcu otežan.

Zbog obilnih padavina poplave su pogodile selo Jelašinovci kod Sanskog Mosta, prenosi RTRS.

Obilne padavine izazvale su probleme i u Prijedoru, ali za sada ne prijeti izlivanje većih vodotoka, potvrđeno je u prijedorskoj Civilnoj zaštiti.

Zatvoreni ulazi koji vode prema Štrbačkom buku

U naselju Vrbice preventivno se postavljaju vreće s pijeskom uz rečicu Miloševicu, koja je i dalje u koritu, mada raste, navodi RTRS.

Zbog izlivanja vode na kolovoz otežan je saobraćaj na širem području Prijedora, Novog Grada i Kostajnice.

Vodostaj Sane u Novom Gradu dostigao je nivo od 320 centimetara, uvedene su redovne mjere odbrane od poplava, a u nedjelju veče su uključene pumpe na toj rijeci.


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.