(VIDEO) GRAĐANI SRBIJE TRAŽE DA SE UKINU PAROVI I ZADRUGE. KAO GLAVNI RAZLOG NAVODE VIDEO SA BENJAMINOM SPAHOVIĆEM

Danas se u Beogradu održava veliki protest “Srbija protiv nasilja”, a zatim i mirna šetnja građana od zgrade Skupštine Srbije, preko Ulice kneza Miloša do mosta Gazela, koji će zatim dva sata biti blokiran za saobraćaj.

Hiljade građana Srbije koji su se okupili kod Skupštine, polako kreću ka mostu Gazela čijom će blokadom napraviti potpuni saobraćajni kolaps u Beogradu.

Građani traže da se hitno zaustavi promocija nasilja u medijima i javnom prostoru, ali i gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje i kontinuirano krše novinarski kodeks, kao i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje poput Pinka i Happy TV.

Kao jedan od glavnog negativnog razloga šta promoviraju ovakvi kanali, građani navode scenu u kojoj je učestvovao i opasni momak Benjamin Spahović koji je kao taoce uzeo cijele učesnike reality programa.

“Ignorisali smo rijaliti program, ali to nisu radili svi. Iako ljudi u vašem okruženju smatraju da je rijaliti program loš, to ne znači da svi tako razmišljaju. Više ne možemo i ne smijemo ignorisati.

Moramo ukazivati na nivo štetnosti koji oni prouzrokuju. Ako vam nije jasno zašto rijaliti program treba ukinuti pod hitno, pogledajte video.”

“Bravo Beograde! Srbija je danas ustala protiv nasilja i to ne samo nasilja u školama, nego nasilja u društvu uopšte. Srbija je ustala protiv Pinka i Hepija i danas se zalaže za slobodu bez promocije mržnje, kriminala i nemorala. Puna podrška za normalnu zemlju sa pravim vrednostima i bez nasilja.” – izjavili su ispred Restart Sprske

May be an image of one or more people, the Brandenburg Gate, crowd and text


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.