Završeni protesti u Srbiji, građani dali rok: “Sve će stati u *****, Vučiću, odlazi”

Foto: Armin Durgut / Pixsell
Foto: Armin Durgut / Pixsell

Više desetina hiljada građana okupilo se ispred Skupštine Srbije u Beogradu na protestima koje je organizovala opozicija pod nazivom “Srbija protiv nasilja”, a povod su masovna ubistva koja su posljednjih dana zadesila tu zemlju.

Na skupu su pročitani zahtjevi, a kako su okupljeni građani kazali rok za realizaciju je do petka, 12. maja. Ukoliko njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni poručili su da će u petak “Srbija stati”.

Oni zahtjevaju da se hitno zaustavi promocija nasilja u medijima i javnom prostoru, uključujući i smjenu Savjeta Regulatornog tijela za elektronske medije, ali i gašenje štampanih medija i tabloida koji promovišu mržnju i nasilje i kontinuirano krše novinarski kodeks, kao i oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje promovišu nasilje poput Pinka i Happy TV.

Foto: Ne davimo Beograd

Foto: Ne davimo Beograd

Između ostalog traže i sazivanje sjednice Narodne skupštine na kojoj će se razmotriti odgovornost Vlade Srbije i sigurnosna situacija u zemlji, kao i dugoročna rješenja koja je neophodno primijeniti kako do ovakvih (tragičnih) događaja nikada više ne bi došlo.

Masa okupljenih je skandirala “Vučiću odlazi”, čime su poslali poruku predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.