(VIDEO) “NISAM RAZMIŠLJAO, ODMAH SAM STRČAO NIZ OBALU” NOVINAR SPASIO ČOVJEKA KOJI JE HTIO DA SKOČI U VRBAS

Novinar Radio televizije Republike Srpske Ajdin Cikota spasio je život starijem sugrađaninu, koji je danas ispod Gradskog mosta u Banjoj Luci pokušao da sebi oduzme život.

Cikota je ispričao da je prolazio preko mosta kada je uočio starijeg sugrađanina kako stoji u koritu Vrbasa.

– Prvo sam mislio da je ribar, ali onda sam vidio da je starac zakoračio u vodu. Nisam razmišljao, odmah sam strčao niz obalu i dozvao djeda. Povukao sam ga za ruku i krenuo izvlačiti na obalu. Prišla su još dva mladića koja su pomogla da ga izvučemo iz vode. Pozvali smo policiju i Hitnu pomoć, koji su ubrzo došli na lice mjesta – priča Cikota.

Starac je je prevezen u Hitnu pomoć, bez vidljivih fizičkih povreda.

Inspektor za bezbjednost PU Banja Luka Radomir Broćeta rekao je za RTRS da je policija jutros zaprimila dojavu da je jedna osoba skočila u korito rijeke Vrbas.

– Policijski službenici su postupili po navodima prijave i potvrdili navode prijave. Dolaskom policijskih službenika na lice mjesta, građani su izvukli stariju osobu iz korita rijeke Vrbas. Navedena osoba je preuzeta i predata nadležnim medicinskim institucijama na dalju hospitalizaciju i zbrinjavanje  – naveo je Broćeta, piše RTRS.


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.