Detalji stravičnog ubistva u BiH: Suprugu 13 puta udario sjekirom pa kćerki javio šta je učinio

Tuzlanska policija obavila je uviđaj na mjestu događaja (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Tuzlanska policija obavila je uviđaj na mjestu događaja (Foto: Arhiv/Klix.ba)

Tuzlanski istražitelji ispitali su 60-godišnjeg Muharema Subašića koji je u noći sa subote na nedjelju usmrtio svoju suprugu, nakon čega je kontaktirao kćerku, obavjestivši je o tome šta je učinio. Utvrđeno je da je Subašić suprugu čak 13 puta udario sjekirom.

Naime, Kantonalno tužilaštvo je sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda u Tuzli stavilo prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Muharema Subašića (60) iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio ubistvo svoje 62-godišnje supruge.

“On je osumnjičen da je oko ponoći 7. maja 2023. godine u porodičnoj kući u tuzlanskom naselju Krojčica, u alkoholiziranom stanju, nakon kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba sa suprugom, oštirm i tupim dijelom sjekire Kadi Subašić nanio 13 različitih povreda u predjelu glave, vrata, grudnog koša, ramena, stomaka i ruku te je od posljedica povreda na glavi oštećena preminula”, naveli su iz Tužilaštva TK.

Pripadnici MUP-a TK su osumnjičenog lišili slobode odmah nakon događaja. Uviđaj su obavili dežurni tužilac i istražitelji Sektora krimnalističke policije MUP-a TK. Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni je uz izvještaj o počinjenom krvičnom djelu predat u nadležnost tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. U toku su sve potrebne istražne radnje i vještačenja.


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.