ALARMIRANA BH. POLICIJA: MUŠKARAC NAJAVIO BEOGRADSKI SCENARIO, PRILIKOM POLICIJSKE INTERVENCIJE NAPAO SLUŽBENIKE

Redakcija portala Crna-Hronika prva je objavila o slučaju Šerifa Smajlovića iz Banovića koji je na svom Facebook profilu objavio video klipove kojim je izazvao paniku u gradu u kojem živi.

Nakon što je alarmirana je i policija Tuzlanskog Kantona PS Banovići zbog njegovog video snimka gdje je najavio da će u Banovićima realizovati beogradski scenario te je zbog istog izazvao paniku među stanovništvom.

Šefik Smajlović je najavio svoje planiranje izvršenja krivičnog djela ugrožavanje bezbjednosti i terorizam – piše Crna-Hronika

Iz policijske stanice u Banovićima potvrdili su za portal Crna-Hronika da su upoznati sa ovim slučajem te da su ga policijski službenici lišili slobode.

Kako su nam potvrdili iz MUP-a TK za portal Crna-Hronika, privedeno je lice rođeno 1980-te godine incijala Š.S. nastanjen na teritoriji grada Banovići. Nakon što su policijski službenici dobili više prijava od uznemirenih građana, isti su izvršili provjeru navedenog lica.

Treba napomenuti da je Šerif Smajlović bio u vidno alkoholiziranom stanju, te je prilikom policijske intervencije napao službenike zbog čega je i lišen slobode.

U policijskoj stanici zadržan je do otrežnjenja. Saslušan je u svojstvu osumnjičenog lica zbog krivičnog djela napan na službenu osobu, te izazivanja opće opasnosti piše Crna-Hronika.

Nezvanično saznajemo da je Šerif danima u alkoholiziranom stanju zbog odlaska supruge i djece iz porodične kuće. Pokajao se što je u alkoholiziranom stanju snimio video klip koji je izazvao paniku među stanovništvom.

Cijeli slučaj preuzelo je Kantonalno tužilaštvo TK.

Podsjećamo prije par dana, lišen slobode je mladić iz Bihaća koji priveden u policiju nakon što je u objavi na društvenim mrežama zaprijetio da će počiniti masakr sličan onom koji se dogodio juče u Beogradu, te ubiti učenike i radnike u toj školi.

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su lice čiji su inicijali A.Z. (18) iz Bihaća zbog sumnje da je planiralo izvršiti krivična djela ugrožavanje bezbjednosti i terorizam, rečeno je iz FUP-a.

Ovo lice će, nakon kriminalističke obrade, biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.