Marija je iz pravoslavne vjere PREŠLA NA ISLAM, OVAKO JE REAGOVAO NJEN OTAC

Grkinja Marija (24) koja je nedavno prešla u islam ispričala je za medije kako ju je njen otac pretukao kada je saznao za njenu odluku, zbog čega je kasnije priveden i osuđen.

Grkinja koja je pršla u islam Foto: screenshot

Svađe sa porodicom, posebno ocem, postale su česte onog trenutka kada im je saopštila svoju odluku.

“Moj otac nije želeo da čuje za islam i da me vidi sa maramom. Nisu mu se svidela moja verska uverenja. Životinjski me je tukao 20 minuta jer nije želeo da nosim maramu”, rekla je ona.

Kaže da ju je otac zamolio da skine maramu jer će im u kuću doći sveštenik, a kada je to odbila. počeo je da je udara po glavi.

“To što sam ga tužila za nasilje, ne znači da ja ne volim svog oca”, ispričala je ona.

Marija se u ponedeljak pojavila u sudnici sa maramom preko lica kako bi sakrila unakaženo lice od udaraca. Očevici kažu da joj se od upale jedno oko nije ni videlo.

Tokom suđenja njen 50-godišnji otac joj se pred svima izvinio, ali je rekao da njegova deca moraju da slušaju njegova naređenja.

“Sve mi je išlo na živce, a i ja imam tešku ruku. Neću više taknuti ni dlaku sa njihove kose, neću zgaziti ni muvu”, rekao je otac tokom suđenja, piše Protothema.

Sud ga je osudio na tri godine i tri meseca zatvora, iako je predsednik suda bio za uslovnu kaznu.

Marija je nakon izricanja presude za grčke medije rekla da se svađe i tuče sa ocem nisu dešavale često, ali da su uvek bile intenzivne.

“Moj položaj je težak jer je on moj otac, ali moja želja da nosim maramu je moja potreba. Smatram da nije u redu da se žensko telo izlaže i ja to najoštrije osuđujem”, kazala je ona.

(Telegraf)


Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.